Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Topstrid i vente

Formel 1 
27/09/06 

Alonso og Schumacher i tæt duel
På søndag triller Formel 1 feltet til start i Kina. Endnu engang vil fokus være på Michael Schumacher og Fernando Alonso - de to der kæmper om årets VM titel. Men hvor tæt bliver kampen egentlig?
 

Det er efterhånden længe siden at Alonso har fået smækket sin Renault racer først over stregen, mens konkurrenten fra Ferrari tilgengæld har vundet en del på det sidste. Derfor kan man frygte at luften går lidt af VM kampen her mod slutningen. For hvis der skal holdes liv i VM - på andet end det teoretisk plan, så skal Renault på søndag vise sig at være jævnbyrdige med Ferrari.

Hvis Renault og Ferrari kører lige op med hinanden på søndag, er resultatet i og for sig underordnet. Sandsynligvis vil både Alonso og Schumacher score gode point, og afgørelsen vil kunne trækkes ud til sidste løb.

Får Ferrari derimod for let spil, vil resultatet sådan set også være lige meget. For selvom der stadig kun vil være få point mellem Schumacher og Alonso, så kan det hurtigt komme til at virke teoretisk at den ene kan hale ind på den anden. Hvem der fører VM på søndag er med andre ord egentlig ret ligemeget. Det væsentlige er hvordan perspektiverne for resten af sæsonen ser ud.

Alt dette forudsætter naturligvis at begge VM kombetanter fuldfører løbet og kommer ind placeringsmæssigt tæt på hinanden. Udgår den ene kan det blive en ret væsentlig faktor i VM duellen.

I den her fase af en VM kamp er det dog heller ikke nok at kigge på styrkeforholdet mellem de to biler, som kørerne triller rundt i. Afgørelsen er så tæt på, at de to kørers psyke også kommer i spil, og endda kan blive meget mere væsentlig end deres bilers formåen.

Så i det røde ringhjørne finder vi Michael Schumacher, veteran med over 200 løb og syv titler bag sig - og som er på vej mod pensionering. I det blågule ringhjørne har vi den unge forsvarende mester Fernando Alonso, der har masser af vilje og årene foran sig.

Fernando Alonso har altid kørt modent for sin alder. Men han er stadig ung og han begår stadig fejl. Tilgengæld virker han som om han har en vældig tillid til egne evner, en tillid der kan komme ham til gode i de sidste tre løb.

Michael Schumacher derimod har altid været bedst når han ikke var under pres. De fleste af hans titler er vundet i overlegen stil. Tilgengæld har han ved flere lejligheder vist at han kan knække under pres. Michael Schumacher har det bedst med at gøre jobbet færdigt i god tid. At skulle kæmpe mod slutningen er ikke hans stærke side.

Spørgsmålet er så hvordan beslutningen om at stoppe påvirker ham. Groft sagt er der to muligheder - enten er der derved kommet et ekstra pres, fordi det nu er sidste chance, eller også er presset væk fordi beslutningen er taget og de sidste tre under i manegen bare skal nydes.

At Schumacher eller Alonso vinder på søndag er dog langt fra givet. Der er masser af muligheder for andre for at blande sig, måske netop fordi de to herrer vil være mere optaget af hinanden, end af resten. Felipe Massa, Jenson Button og Giancarlo Fisichella har alle vundet løb i år. Det har Kimi Raikkonen tilgengæld ikke, men den ærgerige finne vil gerne. Selvom han forlader McLaren med udgangen af sæsonen er han ikke manden der bare kaster håndklædet i ringen og venter på næste sæson. Faktisk er jeg ret sikker på at han gerne vil vinde de sidste tre løb, for blot at understrege hvor stærk han egentlig er i forhold til konkurrenterne.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 01/10/06 - Shanghai - Formel 1 - FIA F1
  •