Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Born again Jason

Danish
Touringcar
Challenge 

27/09/06 

"Born again" (genfødt) var bare nogle af ordene som TV2's kommentatorer brugte om Jason's præstation i Padborg i weekenden, og i det hele taget har det ikke skortet på roser fra nær og fjern over 2002 mesterens kørsel i denne weekend.
 

Allerede ved forrige løb GP Danmark på Jyllands-Ringen viste Jason fine takter, og i finalen ved den lejlighed kørte han et super ræs som beviste at han og den sorte ARTS Peugeot var ved at finde fin form.

"Jeg synes at vi begyndte at have rigtig godt styr på den forholdsvis nye undervogn som chefteknikker Casper Christoffersen havde skaffet fra Holland, så jeg så rigtig frem til Padborg løbet." lød det fra Jason inden weekenden.

Lørdag:
Efter gode kval resultater lørdag, nåede den sorte bil med nummer 5 på siden ikke længere end til første sving i prefinalen inden det gik galt. Ronnie Bremer ramte Jason's forhjul og satte gang i en kedelig kædereaktion som satte en stopper for mange at kørernes videre deltagelse. Jason punkterede og måtte en tur i pit efter et nyt forhjul. Da han igen kom på banen kom han ud 150-200 meter foran de to førende Casper Elgaard og Michel Nykjær.

"Jeg tænkte at jeg nok havde et par omgange indtil de ville indhente mig og jeg måtte trække ind til siden. Men jeg fandt hurtigt ud af at bilen kørte helt perfekt og at jeg stort set ikke blev hentet af førergruppen. Da jeg efter 6 omgange trak ind til siden og lod de to førende komme forbi, kunne jeg følge dem i mål og Casper Elgaard på 3. pladsen bagved kom ikke tæt nok på til at jeg behøvede at trække ind til siden - det var sgu så skønt at det næsten føltes som at slutte på den reelle 3. plads." sprudlede Jason.

I finalen måtte Jason starte fra pitten da han desværre havde et rat som var gået løst på opvarmningsomgangen. Også her viste Jason fantastisk kørsel og sluttede som belønning på en fin 9. plads. "Fedt ræs - dejligt at lave en masse overhalinger" var kommentaren efterfølgende.

Søndag:
Shoot-out skulle blive dagens første højdepunkt for den hårdt kæmpende kører. "Jeg kom med i 3. og sidste gruppe for første gang i år og snuppede 5. pladsen, og så var det altså svært at hænge med mundvigene" smilede den glade københavner. Men det skulle der blive rig mulighed for senere, da DASU juryren troppede op i ARTS teltet 5 minutter før Grid-show og fortalte at Jason var tildelt en strafbane for at have chikaneret andre kørere i Shoot-out tidligere på dagen. "Sikke noget vås, det holder ikke en meter" hvæsede Jason, mens teamet forsøgte at anke dommen, men heller ikke her skulle teamet have held med sig.

Starten gik og Jason kom fint afsted. Inden længe røg Henrik Lundgaard i gruset og Jason ville da have ligget på en 4. plads, men efter turen gennem strafbanen stod der 8 på resultatlisten. Stadig et virkeligt flot resultat, men Jason var stadig ikke tilfreds. "Jeg kunne sgu nok ha holdt en 5. plads hjem, og vi ved alle at det havde betydet en start fra pole position til finalen" lød udmeldingen.

I finalen havde Jason en fin fight med konkurrenterne i det fine førerselskab og efter at have passeret Robert Schlünssen mod slutningen af racet og samtidigt have holdt Henrik Lundgaard i skak bagude kunne Jason inkassere en 7. plads som også var årets bedste resultat.


Prismæssigt går der nok 3-4 stykker Peugeot'er på en BMW af slagsen bagved, men det fik ikke Jason til at ryste på hånden.
(Foto: Motorsporten.dk)

"Tja - fed weekend, men den der strafbane kommer til at nage mig længe" var slutbemærkningen fra Jason.

Men én ting er sikkert - Jason har vist ikke helt glemt at køre racerbil....

Watt.dk


Læs mere om:
 • Jason Watt
 • Autoforum Racing Team Silkeborg
 • Padborg Park
 • 24/09/06 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her