Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Special Saloon Car - Gruppe 1

God sæsonafslutning

Special Saloon Car
Gruppe 1 

27/09/06 

-Vejlebo igen på podiet
For Roskildenseren Johnny Vejlebo sluttede 2006-sæsonen med Special Saloon Car-finalerne ved Padborg Super Prix. Dermed bidrog han og teamkammeraten Peter Vesti til at VestiVejlebo Racing sluttede sæsonen af med to flotte et-to resultater i et par spændende løb, i en efterårssæson der har budt på en række flotte resultater.
 

På grund af det omfattende DTC-program, var forberedelserne begrænset til en enkelt tidtagning lørdag sidst på eftermiddagen. Trods færre omgange end de fleste, blev resultatet alligevel to andenpladser i gruppe 1, lidt over 1/10 fra polesitter Peter Vesti. Med Henrik Møller Sørensen og tyskeren Achim Rumschkowski inden for det næste halve sekund, var der allerede optræk til et par spændende løb søndag.


Her er rækkefølgen stadig den "rigtige" - Johnny Vejlebo foran Peter Vesti.
(Foto: Motorsporten.dk)

Sidst på formiddagen var det tid til første start. En god start bringer Vejlebo op på førstepladsen i gruppen, på jagt efter løbets samlede treer Jens Ole Mathiesen. Peugeot-køreren er hurtigere, men Mathiesen gør BMW’en bred. Et frækt forsøg på at overhale udenom lykkes, men det giver imidlertid Peter Vesti chancen for at gå indenom begge. Over de næste omgange bliver der kørt tæt om gruppens førsteplads, indtil trafik splitter de to mod slutningen. Resultatet bliver stadig en flot andenplads.


Johnny Vejlebo på podiet, med Jens Enemark til venstre og gruppevinder Peter Vesti i midten.
(Foto: Motorsporten.dk)

Sidst på eftermiddagen på denne varme efterårsdag var det blevet tid til årets absolut sidste løb i Special Saloon Car Challenge. I en sæson, der har budt på spektakulære løb, blev dette afsluttende møde ingen undtagelse!
Indtil flere biler lækkede olie, der gør banen til en veritabel skøjtebane. Afkørsler og medfølgende gule flagzoner, gør det til sin sag at overhale. Top-5 begynder sidste omgang inden for et par sekunder, med Johnny Vejlebo som samlet treer, da han glider af banen i et oliespor. Andenpladsen i gruppe 1 forsvinder og bliver til fjerdepladsen i mål, men da et par konkurrenter har overhalet for gult flag, ja, så bliver det alligevel til søndagens anden et-to til VestiVejlebo Peugeot’erne.


VestiVejlebo Peugeot'en fungerede til perfekt denne sidste weekend.
(Foto: Motorsporten.dk)

Sæsonen fik således en ganske god afslutning for den midtsjællandske Peugeotforhandler. For første gang skinnede solen en hel weekend igennem og andenpladserne i løbet var okay, selvom han gerne ville have byttet den ene ud med en førsteplads. I tilgift rykkede han en plads op i den samlede gruppe 1-stilling og sluttede dermed som firer.
En hektisk sæson er kørt til ende og forberedelserne til en ny kan begynde.

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
  • 23/09/06 - Padborg Park - Special Saloon
  •      ASETEK SIMSPORTS