Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Bremserne drillede Anders

Advan Cup 
26/09/06 
Yokohama

- ved Padborg Super Prix
Det var hårde odds for Advan Cup kørerne denne weekend på Padborg Park, og måske endda ekstra hårde for Peugeot 307 EPO II køreren Anders Christensen.
 

På grund af en presset tidsplan fik deltagerne ingen fri træning, men blev i stedet sendt direkte ud i tidtagningen. Her konstaterede Anders at der var problemer med forbremserne på bilen, en fejl der bevirkede at forhjulene hele tiden blokerede, hvilket effektivt forhindrede ham i at sætte toptider.
Anders måtte derfor nøjes med en startplacering som nummer 16, noget som han bestemt havde kunne gøre bedre, hvis problemet med bremserne var blevet opdaget i en fri træning.


Med blokkerede forhjul, havde Anders Christensen meget svært ved at styre Peugeot 307 EPO II raceren.
(Foto: Motorsporten.dk)

Anders og hans mekanikere arbejdede på bremseproblemet indtil det første løb, uden dog helt at få problemet løst.
Så efter yderligere et par blokeringer, hvoraf den ene var lige ved at ende i autoværnet, valgte Anders klogeligt at trække sig fra løbet, for at få mere tid til at gå bremsesystemet igennem.
Fejlen blev fundet, en defekt sensorskive, og da den var skiftet virkede alt igen som det skulle, blot ærgerligt at fejlen ikke kunne spores noget tidligere.

Eftersom Anders ikke fuldførte det første løb, så skulle han start helt nede i bagerste række i det 25 biler store Advan Cup felt til andet løb.
Her viste Anders, at når bare materiellet er i orden, kan han matche de hurtigste kørere i klassen. Hen over de 10 omgange som løbet strakte sig over, kørte han sig frem til 14. pladsen, og da han krydsede målstregen var han kun 14,8 sekunder fra den vindende kører.


Med bremseproblemerne løst, kunne Anders igen tage kampen op med de øvrige Advan Cup kørere.
(Foto: Motorsporten.dk)

"Når man ser på hvordan det gik i det andet løb, så kan man næsten ikke lade være med at tænke på hvor godt det kunne have gået, hvis vi havde opdaget problemet noget før" - udtalte en lidt skuffet Anders Christensen efter Padborg Super Prix.
Men nu er Anders ikke nogen sortseer, så han ser allerede nu frem til DM Finalen på Jyllands-Ringen den 14. og 15. oktober, hvor han håber på at kunne slutte sæsonen af med et par gode resultater.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Anders Christensen
 • Padborg Park
 • 24/09/06 - Padborg Park - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her