Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Sæsonafslutning med maner

Danish
Touringcar
Challenge 

26/09/06 

-for Peter Vesti
En lang motorsportssæson fik en afslutning lidt ud over det sædvanlige for Peter Vesti. Ud over deltagelse i den trofaste Special Saloon Car-Peugeot 306 GTI, deltog han også i DTC-løbene i en lejet Toyota Corolla, da Padborg Super Prix blev afviklet den forgangne weekend.
 

Til det formål havde Vesti lejet Rene Rasmussens Toyota, så der kunne gøres comeback i kongeklassen DTC. Weekenden bød på dobbeltløb for klassen, så allerede lørdag eftermiddag gik starten til det første løb.
Med henholdsvis en 13. og 15. plads, hvilket svarede til placeringer som nummer syv og ni blandt privatkørerne, lagde han godt ud. Specielt prefinalen var virkelig spændende for Vesti, der til slut førte en gruppe på fire over målstregen.


(Foto: Motorsporten.dk)

Søndag gentog samme program sig, men denne gang med knap så gode resultater. Kort efter start blev Peter Vesti kørt af banen af en konkurrent, men kunne fortsætte trods en senere opmåling viste at sporingen var slået skæv. Alligevel kan han køre sig til 19. og 16. pladsen, nu som 11. og nier i privatcuppen.


(Foto: Motorsporten.dk)

Det var afgjort en spændende oplevelse at være tilbage i DTC for Peter Vesti, men løbet i Padborg Park har også fået ham til at overveje om klassen er for ham. ”Det er uacceptabelt at der køres så hårdt om de ti bagerste pladser i feltet” udtaler han, med henvisning til nogle af de skrammer og buler bl.a. han selv modtog. ”Skal jeg deltage i DTC næste år, skal dommerne slå hårdere ned på decideret bulekørsel, for ellers bliver det svært at finde et budget, der holder til en hel sæson”, fortsætter han. Hvis ikke DTC-planerne fuldbyrdes, så er Peter Vesti at finde i Special Saloon Car Challenge i 2007.

Netop i denne klasse skulle Peter forsvare en snæver andenplads i gruppe 1 og det blev gjort med succes. Tidtagningen og de respektive løb resulterede i en flot 1-2 til Vesti og teamkammeraten Johnny Vejlebo. I første løb var Vejlebo kommet bedst fra start, men kampen med Jens Ole Mathiesen, fra gruppe 2, gjorde det muligt for Peter Vesti at smutte forbi begge i det afgørende øjeblik.(Foto: Motorsporten.dk)

Årets sidste løb havde nær resulteret i generalsejren, men mod slutningen af løbet var banen et virvar af langsommere biler, gule flagzoner og diverse oliespor. Det gjorde det næsten umuligt at overhale, uden risiko for tidsstraf eller en tur af banen, så andenpladsen efter Jørgen Hansen blev resultatet. Men det var også nok til årets sjette gruppe 1-sejr, hvilket var det vigtigste.


(Foto: Motorsporten.dk)

Padborg Super Prix var en hektisk weekend at være Peter Vesti i, men godt teamwork gav den fornødne ro til at tingene gled som de skulle. Mens indtrykkene fra året der gik, er ved at synke ind, arbejdes der allerede på næste års planer, men intet er afgjort.


(Foto: Motorsporten.dk)

Dette års biler og grej er sat til salg, men kun for at gøre plads til noget nyt!

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
  • Peter Vesti
  • Padborg Park
  • 23/09/06 - Padborg Park - Special Saloon
  •