Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

JM Racings bedste weekend nogensinde

DTC Cup 
26/09/06 

Weekendens Padborg Super Prix blev den bedste weekend nogensinde for JM Racing. Teamet vandt sin første titel i Special Saloon Car Challenge og opnåede tillige sit hidtil bedste resultat i DTC-serien, da Michael Outzen (Ringe) kunne komme på podiet blandt de professionelle efter en andenplads i lørdagens finale.
 

”Det var fantastisk. Det var fuldstændigt vanvittigt at blive toer,” siger fynboen om sin sensationelle lørdag, hvor han præsterede at blive næstbedst i den hårde shoot out-kvalifikation, tage en fjerdeplads i pre-finalen og så ellers tage blive toer i finalen.

”Da vi kørte andet løb, lå jeg treer til at starte med, men blev så passeret af Michel Nykjær. Foran lå Jan Magnussen og Casper Elgaard, og jeg ville bare vente på, at der kom en fejl, og det endte så med, at Jan og Casper kom op at tottes. Det gjorde, at jeg kunne komme forbi Casper, og da Jan så fik en straf, lå jeg toer. Så skulle jeg bare dække mig for John (Nielsen, red.), og den andenplads skulle han ikke have lov til at have. Om jeg så skulle have kørt zik zak, så havde han ikke fået den.”


JM Racing og Michael Outzen (til højre) havde sin bedste weekend nogensinde.
(Foto: JM Racing)

Succesen havde også sin pris for Michael Outzen. De flotte resultater betød, at han til søndagens afdeling skulle køre med 40 kg succesballast, og det skulle vise sig at være dyrebart i kampen mod rivalen til privatkørernes DTC Cup, Philip Andersen. Konkurrenten kunne nemlig med to maksimumscorer øge sit forspring.

”Vi vidste godt, at vi måske solgte mesterskabet på at blive toer generelt, men det var det hele værd at stå deroppe sammen med John og Michel (Nykjær, red.),” siger Michael Outzen og bakkes op af sin teamchef Jens Ole Mathiesen (Grindsted).

”Vi valgte at kørte med hjertet frem for at beordre ham ned på femtepladsen. Vi har måske tabt mesterskabet, men Michael har fået sit livs bedste løb. Vi kan trods alt sige, at vi har været på podiet blandt de professionelle,” siger Jens Ole Mathiesen, der selv kunne sikre sig JM Racings første titel. Dette skete i gruppe 2 i Special Saloon Car Challenge.

”Jeg blev toer i andet heat, og så var den sikker. Det er selvfølgelig ikke så stort som DTC, men et Danmarksmesterskab er et Danmarksmesterskab, og jeg er naturligvis glad for min titel,” siger Jens Ole Mathiesen, der faktisk ikke selv oplevede Michael Outzen krydse målstregen som toer og komme på podiet. Han skulle nemlig gøre sig klar til tidtagningen til sit eget løb.

”Det var svært at gå derfra og vide, at Michael skulle på skamlen. Jeg havde lidt svært ved at abstrahere fra alt det, der skete, men det endte med, at jeg fik kørt de placeringer hjem, som jeg skulle bruge, selv om specielt det sidste heat var meget kaotisk. Man kørte faktisk fra den ene gule flagzone til et grønt flag for at komme ind i en ny gul flagzone. Der var røg og damp over det hele, og det var meget svært at overhale.”

I Fleggaard Renault Clio Cup havde JM Racing denne gang en debutant i feltet. Det var Allan Bengtson (Roskilde), der for første gang skulle prøve kræfter med den hårde mærkeklasse.

”Jeg har kun kørt motorløb i år, hvor jeg faktisk ikke har fået kørt så meget, fordi jeg har haft problemer med min gamle bil, men så synes jeg selv, at det var flot, at jeg kunne starte som nummer 11 og 12 i de to løb,” siger Allan Bengtson, som endte med at få points i begge løb.

”Det sværeste var faktisk at starte bilen. Det havde jeg overhovedet ikke trænet, og der kom for meget hjulspin. Men jeg synes, at det var forrygende. Jeg synes, at jeg fik farten i bilen, men det er nogle hårde drenge at kæmpe imod. Der er lidt at lære i løbssammenhæng, men det gik i hvert fald bedre end jeg havde forventet i første løb.”

Christian Jakobsen (Børkop) var endnu ikke kommet sig over sin influenza, hvorfor han måtte nøjes med en enkelt trettendeplads, mens Camilla Stephansen (Horsens) i begge løb sluttede udenfor pointene og derfor ikke fik foræret sig selv nogen fødselsdagsgave.

JM Racing


Læs mere om:
  • Jens Ole Mathiesen
  • Michael Outzen
  • JM Racing
  • Padborg Park
  • 24/09/06 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •