Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Pontus på podiet

Danish
Touringcar
Challenge 

26/09/06 

- men også det modsatte
Det blev en weekend med meget blandede resultater for Sport A Racing, og deres svenske kører Pontus Mörth, da de deltog med deres Volvo S60 racer i DTC løbene i forbindelse med Padborg Super Prix.
 

Weekenden bød ligesom den foregående på Jyllands-Ringen på dobbelte afdelinger i Danish Touringcar Championship, så det var en weekend med et meget tæt program kører og teams skulle igennem.


(Foto: Motorsporten.dk)

Lørdag formiddag startede med en halv times fri træning, her viste Pontus at han kan være med helt oppe foran i DTC feltet, han satte næsthurtigste tid ud af de 25 kørere der var på banen.
De gode takter fortsatte i 'shoot out' kvalifikationen, hvor Pontus kørte sig helt frem til 3. runde, som han sluttede på 6. pladsen, og han sikrede sig dermed et godt udgangspunkt til prefinalen.

Selve prefinalen skulle vise sig at blive en meget hård affære, med et større sammenstød i det første sving samt generel hård kørsel løbet igennem.
De svære betingelser mestrede Puntus dog på bedste vis, og han kunne køre over målstregen på 6. pladsen.


(Foto: Motorsporten.dk)

Igen i finalen var kørslen i feltet hård, igen kæmpede Pontus det bedste han kunne, men mens han lå på 5. pladsen, blev han kørt af banen, og mistede mange placeringer.
Pontus kom dog stærkt tilbage og efter de 13 omgange sluttede han løbet på en samlet 7. plads, samt som den næstbedste privat kører.

Søndag skulle kørerne igennem samme program som lørdag, og igen var Pontus med oppe blandt de hurtigste, da han satte 6. hurtigste tid knapt 0,3 sekund fra den bedst placerede kører.
I shoot out'en kørte Pontus Volvo raceren frem til anden runde, som han sluttede på 9. pladsen.

Prefinalen udviklede sig positivt for Pontus, indtil han påkørte en konkurrent, en forseelse som han indkasserede 20 strafsekunder for, hvilket resulterede i at han blev placeret som nummer 16.


(Foto: Motorsporten.dk)

Finalen får en voldsom start for Pontus, der bliver påkørt bagfra og derefter mast op bag i den foran kørende, for til sidst at stå helt på tværs af banen, og da han kommer igang igen, er hele feltet passeret.
Igen i finalen var Pontus i dommernes søgelys, denne gang dog kun for at have ramt nogle 'flaps' i et af svingene, men det var nok til en tur gennem strafbanen.
På løbets tredje omgang må han dog udgå, da skaderne på forpartiet på Volvo'en viser sig at være så alvorlige at videre deltagelse ikke er mulig, på trods at et ihærdigt reparationsforsøg fra teamets mekanikere.

"Lørdagen gik virkelig godt for os, derfor var det meget kedeligt at søndagen skulle udvikle sig på den måde som den nu gjorde" - udtaler teamchef Kent Bo Steffensen - "den kørsel Pontus præsterede søndag, var bestemt ikke repræsentativ for teamets stil, og jeg har af samme årsag været ovre hos ARTS og David Falch, for at undskylde på hele teamets vegne."

De gode placeringer lørdag betød at Pontus scorede 19 point til DTC kørernes mesterskab, hvor han nu er placeret på 12. pladsen.
I DTC Cuppen for privatkørere scorede Pontus 52 point, således at han nu er på 4. pladsen i det mesterskab.
Sluttelig blev det til yderligere 19 point til team mesterskabet, hvor Sport A Racing nu er på 10. pladsen.

Årets sidste løb i DTC serien, DM Finalen, køres på Jyllands-Ringen den 14. og 15. oktober.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Pontus Mörth
  • Sport A Racing
  • Padborg Park
  • 24/09/06 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •