Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Den Blå Avis MC 600 Challenge

Nu kan kun uheld true Steven Tirsgaards titel

MC600
Challenge 

25/09/06 

Yamaha-køreren vandt sin ottende sejr i Den Blå Avis MC600 Challenge
Nu er det kun uheld, der kan true den første titel i Den Blå Avis MC600 Challenge til Steven Tirsgaard, Give. Ja, faktisk er det midtjyske Yamaha-kører så tæt på at erobre titlen, at en tredjeplads i stedet for en andenplads i søndagens andet heat på Padborg Park for Jan Jespersen, Herlev, ville have sikret ham titlen allerede inden finalerunden om tre uger.
 

Så stor er Steven Tirsgaards forspring i dansk Road Racing-sports kongeklasse, at det kun er teamkammeraten fra Team Designa Køkken, der kan true ham i det samlede klassement. Og det skal gå meget galt, hvis ikke Steven Tirsgaard bliver mester. Jan Jespersen skal således vinde begge de resterende løb, mens Steven Tirsgaard højst må køre to femtendepladser hjem.

Men når man så Steven Tirsgaards kørsel i weekenden på Padborg Park, så er det ikke uden grund, at han ligger til at vinde Den Blå Avis MC600 Challenge. Med to førstepladser nåede han op på i alt otte sejre i år, men specielt i søndagens heat blev han udfordret af såvel Jan Jespersen som eksmesteren Kim Phillip, Morud. Det var således fynboen, der på sin blå Suzuki gik i front med Jan Jespersen i sit følge, men da kampen mellem de to var allermest intens, kom der pludselig en åbning i et af banens snævre sving. Den udnyttede Steven Tirsgaard til at gå forbi, og derefter opbyggede han et forspring på halvandet sekund ved det ternede flag.


Selv om Kim Phillip (6) kom i front fra start, så blev han indhentet af en stærkt kørende Steven Tirsgaard (31), som tog sin ottende sejr i år
(Foto: Birger Vilén)

Kim Phillip fik dog ikke kun lov til at kæmpe mod Jan Jespersen. Også hans teamkammerat Thomas Harding fra Team Suzuki Danmark forsøgte at komme forbi, men uanset hvilket trick han prøvede, så kunne han ikke narre sin ældre læremester.

Søndagens løb havde dog en helt anden kører på pole position. Den tidligere nordiske mester i SuperBike, René Prang, Kjellerup, var hurtigste mand, men i løbet kunne han slet ikke omsætte denne fart til brugbare resultater. En katastrofal start gjorde ikke bare, at den senere så dominerende førerkvartet kom forbi. Den sendte ham også helt ned på tiendepladsen efter første omgang, og så måtte veteranen ellers kæmpe hårdt for at sikre sig den ottendeplads, som han endte med at få.

I begge løb endte Ronnie Ourø, Hvidovre, med at blive best-of-the-rest på femtepladsen, men med disse resultater skaffede han sig dog luft til de øvrige bejlere til sin fjerdeplads i den samlede stilling, ligesom stadig har mulighed for at fratage Kim Phillip bronzemedaljen med en god slutspurt.

Løbene på Padborg Park havde denne gang deltagelse af fire såkaldte wildcard-kørere, der fik deres debut i Den Blå Avis MC600 Challenge. Tre af de fire debutanter – Frans Thor Jakobsen, Ikast, Søren Jakobsen, Brande, og Kenny Tirsgaard, Give – formåede at score points, og for sidstnævnte skete det endda to gange, hvor han i søndagens løb tillige blev en flot nummer seks.

Morten Alstrup


Læs også:
Resultater fra Padborg Super Prix - Heat 2
Læs mere om:
  • Kim Phillip
  • Steven Tirsgaard
  • Padborg Park
  • 24/09/06 - Padborg Park - MC600 Challenge
  •