Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Leon Sørensen vandt sin første Advan Cup-sejr

Advan Cup 
26/09/06 
Yokohama

Nordjyden modstod presset fra titelrivalerne Kim Lund og Casper Lind Poulsen
Et nyt ansigt kom øverst på podiet, da der søndag blev kørt løb i klassen for de serienære standardvogne, Advan Cup. Leon Sørensen, Hjørring, er en af årets mange debutanter, der flere gange gennem sæsonen har haft farten til at blande sig i topstriden. Men hidtil har heldet manglet, men det kom i dag på Padborg Park.
 

Først blev den nordjyske Ford Focus-kører forfremmet fra en syvende- til en sjetteplads i lørdagens løb, da første mand i mål, Carsten Rasmussen, Egtved, blev udelukket for en ikke-reglementeret modifikation af sin bil. Men lørdagens forfremmelse gjaldt mere end bare en enkelt placering. De seks bedste i første heat starter nemlig i omvendt række følge i andet heat, og det gav Leon Sørensen pole position til andet heat!


Leon Sørensen holdt titelrivalerne Kim Lund og Casper Lind Poulsen bag sig i søndagens løb i Advan Cup
(Foto: Birger Vilén)

Men specielt i starten af løbet fik han lov til at kæmpe for sin føring. Den mesterskabsførende Kim Lund, Silkeborg, pressede godt på fra andenpladsen, men så formåede Casper Lind Poulsen, Silkeborg, der var blevet tildelt sejren i lørdagens løb, at arbejde sig op fra en placering som nummer otte på første omgang til pludselig at kunne true Kim Lund. Da de to mesterskabsrivaler måtte kæmpe en hård kamp, hvor også Bruno Rasmussen, Tyskland, pludselig blandede sig, forsvandt noget af presset på Leon Sørensen, der faktisk for præcist et år siden også vandt sit første løb i OK Saxo Cuppen på netop Padborg Park.

I år er Leon Sørensen så skiftet til Advan Cuppen, hvor han kører for det djurslandske Team Go Racing, og her havde teamchef Gert Koustrup, Halling, også sin bedste weekend til dato i år. En ottende- og en tiendeplads blev det til for hans vedkommende.

Weekendens to løb ændrede ikke markant på mesterskabsstillingen. Det er fortsat Kim Lund og Casper Lind Poulsen, der kæmper hårdt om titlen, og da der kun er 13 points imellem dem, afgøres det hele om tre uger på FDM Jyllandsringen. Derimod virker det til, at Tim Søndergaard, Frederikssund, i weekenden kom et stort skridt nærmere bronzemedaljen. Peugeot-køreren fik to top fem-placeringer, og da hans værste rival, Peter Olsen, Havdrup, måtte parkere sin bil med motorhaveri, har nordsjællænderen nu et komfortabelt forspring på tredjepladsen.

Morten Alstrup


Læs også:
Resultaterne fra Padborg Super Prix - Heat 2
Læs mere om:
 • Leon Sørensen
 • Padborg Park
 • 24/09/06 - Padborg Park - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her