Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Jan Magnussen bortdømt

Danish
Touringcar
Challenge 

23/09/06 

efter sammenstød med Casper Elgaard
En fejlagtig dømt strafbane, efter et sammenstød med mesterskabsrivalen Casper Elgaard, kostede i dag Jan Magnussen vigtige point i DTC mesterskabet samt muligheden for sæsonens sjette sejr, da syvende afdeling af DTC mesterskabet i dag blev afviklet på Padborg Park.
 

Jan Magnussen førte finalen, da Casper Elgaard for enden af langsiden forsøgte en overhaling på Jan Magnussen. Jan Magnussen afviste angrebet uden kontakt mellem de to biler, men i næste sving undlod Casper Elgaard at bremse – hvilket understøttes af TV billeder - og kørte op bag Magnussen, der blev sendt sidelæns gennem næste sving og dermed mistede masser af fart.

Elgaard udnyttede situationen til at forsøge endnu et angreb på ydersiden af Magnussen, men i næste sving var der kontakt mellem de to biler, der var side om side. Casper Elgaard røg af banen og bagfra kom Michel Nykjær forbi dem begge. Dommerne dømte Magnussen en strafbane for kontakten mellem de to biler, hvilket kostede ham yderligere placeringer, så han kom ind på en fjerdeplads, mens Casper Elgaard sluttede på sjettepladsen.

”Jeg forstår det ikke. Jeg får straf for en situation, som Casper (Elgaard – red.) laver. Der er så meget på spil og så er det svært at acceptere en sådan dom. Casper rammer mig og sender mig sidelæns og jeg holder mig kun med nød og næppe på banen. Havde Casper ikke kørt op bag i mig, så havde vi jo aldrig været side om side. Det koster førstepladsen, da Michel (Nykjær – red.) kommer forbi og ydermere får jeg så også en strafbane, der koster to placeringer mere. Efter min mening skulle der aldrig have været en straf - og skulle der have været en, så skulle det have været til Casper. Havde vi ikke haft den situation, er jeg sikker på at jeg havde kørt sejren hjem. Jeg havde lige lavet et lille hul til dem, men begik en lille fejl, der gjorde at de kom tæt på igen. Ellers havde jeg løbet under kontrol” forklarede en tydeligt skuffet og rasende Jan Magnussen efter løbet.

Situationen mellem Jan Magnussen og Casper Elgaard viderebehandles af juryen søndag morgen.


Læs mere om:
  • 23/09/06 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her