Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Swedish Touring Car Championship

Svenskerne gør det med stil

Swedish
Touring Car
Championship 

24/09/06 
Yokohama

- når præmierne skal deles ud
Præmieoverrækkelser kan være alt fra ydmyg til storslåede, med humor eller direkte kontroversielle - men det bliver nok svært at overgå svenskerne i stil!
 

Herhjemme bliver præmierne ved de forskellige baneløb uddelt meget forskelligt, både fra bane til bane, fra klasse til og ikke mindst fra gang til gang - kort sagt der findes ingen faste retningslinier der skal overholdes.

I de fleste tilfælde er de banernes speakere, Morten Alstrup eller Bo Caspersen, der står for præmie uddelingen. Undtagelsen er lige DTC serien, hvor det er teamchefer, løbsarrangøre, lokal- eller lands politikere samt DASU president der står for uddelingen af præmierne - uden at der dog er nogen 'rød tråd' i det.

Andre steder ude i den store verden er der anderledes styr over sagerne, som foreksempel i Formel 1, hvor der er ret klare retningslinier for hvorledes det skal foregå, og hvem der skal gøre det.
Men alligevel kan det gå galt, hvilket man så under Tyrkiets Grand Prix, hvor der 'gik politik i den', noget som arrangørene siden har fået en offentlig advarsel for, samt en bøde på 5 millioner dollars.

Men uanset hvor fint og flot man gør det, så syntes svenskerne nu at slå det hele, for til finalen i STCC serien på Mantorp Park skal præmierne uddeles af landets konge.
Hans kongelige højhed Carl XVI Gustaf, der altid har været meget motorsportsinteresseret, vil i år stå for præmieuddelingen i den svenske topklasse, samt i de øvrige klasser denne weekend.
Udover banekørerne vil også mestrene i det svenske rally mesterskab, der kører finale i 'Östgöta Rally' ved Östgöta den 29. og . 30 september, få deres præmier overrakt på Mantorp Park af Hans kongelige højhed Carl XVI Gustaf i forbindelse med STCC finalen den 1. oktober.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Mantorp Park
  •  
     

    Swedish Touring Car Championship nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: