Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Rekordbøde til de tyrkiske Grand Prix-arrangører

Formel 1 
21/09/06 

Det tyrkiske automobilsportsforbund ”TOSFED” og ”MSO” som er organisationen bag det tyrkiske Grand Prix, er tilsammen af FIA ( det internationale motorsportsforbund) blevet tildelt den største bøde i motorsportens historie.
 

Bøden er på 5 millioner US-Dollars (ca.30 millioner dkr.!).

Baggrunden for den store bøde er, at de tyrkiske arrangører præsenterede Mehmet Ali Talat som ”Præsidenten for den tyrkiske republik Nordcypern”. Det strider mod en masse internationale konventioner, da det kun er Tyrkiet der anerkender den nordlige del af Cypern som et selvstændigt land. Cypern har været delt siden 1974, da tyrkiske militære styrker besatte den nordlige del. De tyrkiske arrangører har indrømmet fadæsen, men har på ingen måder undskyldt eller beklaget.

Det var Mehmet Ali Talat, der overrakte pokalen til vinderen, Ferrari-køreren Felipe Massa.

Apropos Ferrari, så betyder bøden til de tyrkiske arrangører, at italienerne slipper af med en kedelig rekord!
Ferrari havde den tvivlsomme ære, at være tildelt den hidtil største bøde i forbindelse med Michael Schumachers kontroversielle sejr i Østrigs Grand Prix 2002. Her lod Rubens Barrichello sig ”frivilligt” (!!) passere kort før mål. Da Schumacher efterfølgende overdrog sejrspokalen og skubbede Rubinho op på det øverste trin på podiet faldt hammeren fra FIA. Bøden i 2002 var på ”sølle” 5.9 millioner kroner!

Them

Læs mere om:
  • Istanbul Park
  • 27/08/06 - Istanbul Park - Formel 1 - FIA F1
  •