Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Kæmpebøde til Formel 1 arrangør

Formel 1 
20/09/06 

Arrangørerne af dette års Tyrkiske Formel 1 Grand Prix fik tirsdag uddelt en bøde af FIA. 5 millioner dollars kostede det at lade den forkerte overrække sejrspokalerne.
 

Arrangørerne af det Tyrkiske Formel 1 Grand Prix i år, har fået en kæmpebøde af FIA. Der er gået lidt for meget politik i præsentationen af de tre på podiet efter det Tyrkiske Grand Prix. Arrangørerne havde ladet Mehmet Ali Talat overrække pokaler. Problemet her er at Talat er en højtstående tyrkisk-cypriotisk leder, men blev præsenteret som præsident for Den Tyrkiske Republik Nordcypern. Denne republik er en som den tyrkiske stat har opfundet, og er ikke anerkendt af det internationale samfund. Det har vakt harme i store dele af den tyrkiske verden ligesom omverdenen også har reageret på denne præsentation af Talat.

De tyrkiske arrangører har fået en kæmpelussing – også økonomisk – men får dog lov til at foresætte med at arrangere det Tyrkiske Grand Prix fremover. Og mon ikke de med større omhu vælger hvem der skal overrække pokalerne og ligeledes præsentationen af vedkommende fremover.

Dons

Læs mere om:
  • Istanbul Park
  • 27/08/06 - Istanbul Park - Formel 1 - FIA F1
  •