Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Den Blå Avis MC 600 Challenge

Stigende formkurve hos Steven Tirsgaards rivaler

MC600
Challenge 

20/09/06 

Flere kørere har mesterskabschancer i Den Blå Avis MC600 Challenge
Det kan godt være, at Steven Tirsgaard, Give, med sit forspring på 37 points ligner en forhåndsvinder af Den Blå Avis MC600 Challenge, men med 100 mulige points på højkant i den resterende del af sæsonen er intet endnu afgjort i Danmarks hurtigste sportsgren på to hjul.
 

I alt fem kørere har teoretiske muligheder for at indhente den mesterskabsførende, og af dem er der faktisk flere, som også har reelle muligheder, hvis man skal dømme ud fra deres seneste resultater.

Jan Jespersen, Herlev, har således haft en af sine bedste sæsoner i Road Racing-sporten, hvor han allerede har sikret sig den samlede sejr i den tyske Jura Racing Cup. Og så har det ikke nogen betydning, at han er teamkammerat til Steven Tirsgaard. Her er intet nemlig aftalt på forhånd, og kan Jan Jespersen tage sin anden titel i år, så gør han det.

Kim Phillip, Morud, og Ronnie Ourø, Hvidovre, der indtager tredje- og fjerdepladserne i den samlede stilling, har begge haft markant stigende formkurver på det seneste.

Ved den forrige afdeling af Den Blå Avis MC600 Challenge på FDM Jyllandsringen var Kim Phillip således den største trussel for Steven Tirsgaard, og kun overambitiøs kørsel betød i sidste ende, at fynboen ikke fik nogen sejr med sig hjem. Topplaceringer har Ronnie Ourø også kørt hjem i den pause, der har været siden den sidste mesterskabsafdeling. Honda-køreren har været i Sverige, hvor han først på Karlskoga sikrede sig en andenplads i finaleløbet for Scandinavian Open i StockSport 600, og i den netop overståede weekend vandt han DM-finalen i samme klasse på Ring Knutstorp.

Feltet i Den Blå Avis MC600 Challenge bliver i øvrigt ved Padborg Super Prix udvidet med intet mindre end fem wildcard-kørere, der for første gang skal prøve kræfter i kampen mod dansk Road Racing-sports stærkeste drenge. Men selv om det er unge kørere, som debuterer, så er der tale om en kvartet med pæne generalieblad i baglommen.

Frans Thor Jakobsen, Ikast, kommer således med en DM-sølvmedalje fra 2004-sæsonen i 125 cm3 standard i bagagen, men har også deltaget i den svenske og nordiske junior cup for klassen, inden han sadlede om til en større Yamaha YZF R6. Allan Bo Pedersen, Varde, har gjort det en tand bedre, da han netop er blevet kåret som samlet vinder af Danmarks Motor Unions Cup i Rookie II-klassen, hvor mange af de nuværende kørere i Den Blå Avis MC600 Challenge har startet deres karriere. I årets Rookie II-serie henviste Allan Bo Pedersen Søren Treager, Søborg, til andenpladsen, og på Padborg Park kan de fortsætte duellen, da sjællænderen også er med på et wildcard.


Søren Jakobsen (59) er en af fire wildcard-kørere i Den Blå Avis MC600 Challenge ved Padborg Super Prix.
(Foto: Uwe Beck)

De to sidste wildcard-kørere er Søren Jakobsen, Brande, og Kenny Tirsgaard, Give, som i år har udgjort den ældste halvdel af Team Road Racing DK, der udelukkende har teenagere i stalden. Søren Jakobsen har tidligere vundet både det svenske mesterskab og Nordic Junior Cup i 125 cm3 standard, men i år har han sammen med Kenny Tirsgaard deltaget i den tyske Yamaha R6 Dunlop Cup, hvor de netop er sluttet sæsonen med sammenlagte placeringer som henholdsvis nummer fem og tre i et felt, der også har talt kørere fra Tyskland, Østrig, Schweiz og USA.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 24/09/06 - Padborg Park - MC600 Challenge
  •