Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 Nordic Series

Steffen Møller Nordisk Mester

Formula Renault
2.0 Nordic Series 

12/09/06 

Formel Renault Scandinavian CupSelv om der stadig er en enkelt afdeling af Formula Renault 2,0 Nordic Cup resterende, kan Steffen Møller fra Holstebro og Team Aarhus Racing allerede kalde sig selv for mestre! Dette skete efter sæsonens tredje dobbeltsejr i det svenske.
 

Med et forspring på hele 29 point, var det en fortrøstningsfuld Steffen Møller, med selvtilliden i top, der i weekenden gæstede den svenske Ring Knutstorp i kampen om det nordiske mesterskab.
Teamet ankom allerede onsdag til den meget kuperede og tekniske 2070meter lange bane, beliggende ca. 40km. sydøst for Helsingborg. Forberedelserne var dermed optimale inden torsdagens frie træning.

Træningen forløb planmæssigt, og Steffen Møller var godt tilfreds med bilen efter en dag med meget skiftende vejrforhold. Fredagens træning forløb ligeledes efter planen, og Steffen Møller kunne afslutte dagen med særdeles konkurrencedygtige tider. ”Vi arbejdede systematisk med bilen i dag, og fik fundet et rigtigt godt setup til løbet”, udtalte en tilfreds Steffen Møller fredag aften.

Tidtagning
”Grundet det systematiske arbejde med en stabil bil til løbet, lykkedes det mig ikke at sætte en super tid i lørdagens tidtagning. Jeg kæmpede med en del understyring på de nye dæk, og det lykkedes mig kun at kvalificere mig som nr. 3. Dog kun en tiendedel fra pole position. Teamet og jeg var dog helt klar over, hvad der skulle ændres til løbet lørdag eftermiddag”, sagde Steffen Møller lørdag morgen.


(Foto: Tommy Hostrup Galskjær)

Race 1
Starten på lørdagens løb blev en oplevelse af dimensioner. Kort efter Steffen Møller havde sluppet koblingen, havde han allerede passeret andenpladsen, og forsøgte sig dernæst på indersiden af den førende Alexander Haegermark. Et angreb der lykkedes, og Steffen Møller førte feltet an, allerede ved udgangen af første sving. På første omgang lagde Steffen Møller afstand til konkurrenterne. Svenske Alexander Haegermark kæmpede hårdt for at lukke hullet op til Steffen, men det lykkedes ham aldrig at komme tæt nok på til et overhalingsforsøg.
Efter 12 omgange i front, kunne Steffen Møller krydse målstregen, som vinder af mesterskabet. Hans forspring ned til nærmeste forfølger havde overskredet de 30 point, der var tilbage at køre om!
En jublende og lykkelig Steffen Møller udtalte efter løbet: ”Sikke en start! Det røde lys nåede knap at gå ud, før jeg var skudt af sted. Jeg vidste, det ikke var nødvendigt at vinde løbet for at vinde mesterskabet, men da jeg først var på indersiden af den førende, kriblede det for meget i højre fod til at holde igen. Teamet havde sat en perfekt bil op til mig, så jeg kunne køre titlen i hus på den bedst tænkelige måde!”

Race 2
Solen skinnede fra en skyfri himmel over Ring Knutstorp til søndagens løb. Steffen Møller startede på pole position. Endnu en gang lavede han en kanon start, og allerede på første omgang blev der lagt god afstand til konkurrenterne. Løbets føring blev aldrig rigtig truet, og Steffen Møller kunne krydse målstregen og tage sæsonens tredje dobbeltsejr.
”Det var dejligt at få vist, at Team Aarhus Racing og jeg fortjener årets titel, og det kunne ikke gøres bedre end dette! Jeg skylder en STOR tak hele teamet, der virkelig har arbejdet hårdt for dette mesterskab. Bilen har hele sæsonens fungeret 110%, og jeg er ikke en eneste gang udgået med teknisk defekt!”, udtalte Steffen Møller efter løbet, inden han tømte en flaske champagne ned af ryggen af teamchef Bruno Hansen.


(Foto: Tommy Hostrup Galskjær)

Stilling i Nordic Cup:

1 Steffen Møller 92
2 - Mikael Ohlsson 53
3 - Alexander Haegermark 45
4 - Jesper Wulff Laursen 43
5 - Daniel Ivarsson 40

Steffen Møller arbejder i øjeblikket på mange spændene projekter angående den resterende sæson, men så sandelig også 2007. Så følg med på www.steffenmoller.dk

steffenmoller.dk


Team Aarhus Racing
www.tar.dk


(Grafik: SteffenMoller.dk)
Læs mere om:
  • Steffen Møller
  • Team Århus Castrol Racing
  • Mantorp Park
  •