Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Grand race

Special Saloon 
06/09/06 

-ved Grand Prix
Special Saloon Car bød endnu engang på løbets største og mest variede startfelt. Der var således gensyn med en gammel publikumsfavorit, der fik konkurrenterne til at yde deres bedste, gæstende nordmænd der tog pokaler og de sædvanlige deltagere, der gav Grand Prix-tilskuerne nogle af weekendens bedste oplevelser.
 

Denne gang talte feltet 30 kørere, fordelt med 16 i gruppe 1 og 14 i gruppe 2. Blandt de "små" var Peter Vesti tilbage i sin Peugeot 306 og gav dermed sin Toyota Corolla fri. Nils Davidsen havde solgt sin Renault Clio og stillede nu op i Jason Watt's oprindelige DTC-Peugeot 306. Uden for pointkonkurrence var der sæsondebut for Jesper Davidsen i sin Peugeot 205, samt nordmændene Johannes Øie i Volvo S40 og Jens Nemeth i Nissan Primera - begge gamle Super Touring-biler fra 1990'erne.

I gruppe 2 havde Klaus Ellmies tilmeldt sig køreforeningen siden dobbeltsejren på Ring Djursland, mens Johannes Graversen viste sig for første gang siden åbningsløbet i sin røde Fiat X1/9 Turbo. Bjørn Henning Bøe fra Norge gæstede gruppe 2 med sin Toyota Supra Biturbo, men kom aldrig til at spille nogen større rolle.

I fredagens regnvåde træning viste den pointførende Henrik Møller Sørensen sig som regnvejrsspecialist og var hurtigst af alle. På lørdagens tørre bane var han fortsat hurtigst i gruppe 1, men nu bag fire gruppe 2-biler. Her var Johannes Graversen hurtigst.

1. løb
Der er ingen tvivl fra første sekund af dette løb. Johannes Graversen er afsted som et lyn og lader aldrig Klaus Ellmies på andenpladsen komme tæt på. AMG-Mercedes'en fungerer ikke optimalt og må se sig indhentet af Jørgen Hansen og Jens Ole Mathiesens BMW'er midtvejs i løbet. Her rammer "gamle" Hansen Ellmies, der bliver stærkt forsinket, mens BMW-køreren får en strafbane for fejlen. Det giver kortvarigt Jens Ole Mathiesen andenpladsen, men i mål er Jørgen Hansen atter foran, men næsten 25 sekunder efter en suværen Johannes Graversen!
Claus Klostermann fulgte også pænt med, men satte tid til på en mindre afkørsel, mens Ronnie Brandt fik 10 strafsekunder for at forårsage Morten Schmidts afveje. Tidsstraffen blev givet, da uheldet skete på sidste omgang og ikke som i Jørgen Hansen/Klaus Ellmies-bataljen tidligt nok til at en strafbane kunne uddeles.

Meget usædvanligt solder Henrik Møller Sørensen sin gruppe 1-pole op med to spind på første omgang og dermed er hans chancer for topplaceringer væk. Den mulighed udnytter Johnny Vejlebo og Peter Vesti og sætter sig sikkert på gruppesejren og andenpladsen i formationskørsel mod mål. Johannes Øie, der startede fra pitten, kørte hurtigste omgangstid i sin potente racer og sluttede på tredjepladsen efter masser af overhalinger. De 12 point for tredjebedste challenge-deltager går imidlertid til Jakob Borum foran Kim Morgan Jensen.

2. løb - første forsøg
Netop som feltet bliver sendt på banen, begynder en solid regn at falde. Biler kører ud på banen, for blot at køre direkte tilbage i pitten for dækbytte til regnvejrsdæk, mens andre venter på lov til at skifte. Meddelelsen om at starten bliver udsat så løbet kan afvikles forsvarligt, når bare ikke alle og en håndfuld kørere når desværre aldrig på gridden på den konto.

2. løb
Johannes Graversen er igen hurtigst fra start, men på den våde bane føler Klaus Ellmies sig betydeligt bedre til rette end om lørdagen. Allerede på første omgang indtager han førstepladsen. Sejren er ikke truet, selv om forspringet aldrig bliver stort. Jørgen Hansen og Jens Ole Mathiesen følger pænt med, men Jens Ole må i pit for en stop go for tyvstart. Dét koster en placering til Claus Klostermann, der kører endnu et veldisponeret løb.

Johnny Vejlebo må opgive sin pole med koblingsproblemer og det overlader scenen til Henrik Møller Sørensen og Peter Vesti. Nissan-køreren må dog kæmpe med Vesti indtil sidstnævnte for problemer med vinduesviskerne. Dermed er rækkefølgen på podiet afgjort mellem de to, mens Jens Nemeth henter endnu en tredjeplads hjem til de gæstende Nordmænd. Morten Jensen ligger ellers til denne placering i Niels Christiansens Renault Clio, da han tager sig en herretur efter publikumslangsiden og lader Nemeth forbi.

Resultatet af de to Grand Prix-løb er at Henrik Møller Sørensen fortsat fører i den samlede stilling. Ganske vist står han til at skulle smide 20 af 241 point for dårligste placeringer, men det giver stadig et forspring på 14 point til Jens Ole Mathiesens 207 point. Jørgen Hansen er med 197 point rykket tæt på Mathiesens gruppe 2-føring, så intet er afgjort her, når finalen køres på Padborg Park den 23. og 24. september.

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
  • 03/09/06 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her