Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car - Gruppe 1

Peter Vesti tilbage

Special Saloon Car
Gruppe 1 

06/09/06 

-i toppen
Efter et uheldsplaget løb på Ring Djursland for en måned siden, viste Peter Vesti sig atter som en af Special Saloon Car-klassens store profiler i gruppe 1. To andenpladser i hans ”gamle” Peugeot 306 blev resultatet af en vellykket weekend på Jyllands-Ringen, hvor der blev afviklet Grand Prix Danmark.
 

Takket være mekanikerteamets store indsats både før og under løbet, kørte bilen upåklageligt over fredagens træning, lørdagens tidtagning og de to løb, der blev afviklet henholdsvis lørdag og søndag aften.
Regn prægede fredagens træning, men som gammel rallykører generede det ikke Give-køreren, der kørte tredjehurtigste tid sammenlagt, hvilket samtidig var næsthurtigste tid i gruppe 1. Tidtagningen afgjorde startplaceringerne til weekendens to løb, men her var trafikken for tæt til at det blev til rigtig gode tider.


VestiVejlebo Racing havde fundet Grand Prix-melodien om lørdagen. Her med Johnny Vejlebo foran Peter Vesti på vej mod en et-to i gruppe 1.
(Foto: Motorsporten.dk)

Fra tiendepladsen kørte Peter Vesti sig imidlertid hurtigt frem i feltet til han nåede op til teamkammeraten i VestiVejlebo Racing, Johnny Vejlebo. Efter 11 omgange kunne de to krydse målstregen i suværen et-to formation – fjerde- og femtepladsen i det samlede klassement – mens Vesti ydermere scorede bonuspoint for hurtigste tid i gruppen.


De sidste forberedelser inden søndagens løb - som så ofte før med VestiVejlebo Racing i forreste linje.
(Foto: Motorsporten.dk)

Søndag startede i kaos, da en regnbyge fejede over Jyllands-Ringen netop som Special Saloon Car-klassen blev sendt på banen. Størstedelen af feltet fik skiftet til regnvejrsdæk og Vesti kunne indtage 11. startposition.
Det gav ham endnu engang lejlighed til at vise færdigheder i regnvejrskørsel, for allerede efter første omgang var han fremme på syvendepladsen sammenlagt og toer i gruppen. Etteren Henrik Møller Sørensen blev hurtigt indhentet, men på tredje omgang satte vinduesviskerne sig og gjorde det svært at følge konkurrenten i det våde vejrlig. I stedet satsede Vesti på en sikker andenplads og dermed gode point i kampen om årets SSC Challenge.


Peter Vesti var på podiet efter begge løb.
(Foto: Motorsporten.dk)

Peter Vesti og Peugeot’en er naturligvis med ved årets finaleløb på Padborg Park i weekenden 23. og 24. september, men allerede den kommende weekend er han at finde i det sydjyske. Her bliver han makker med Erik Byrgesen i dennes Mazda MX-3, når sidste afdeling af langdistanceserien DEC bliver kørt lørdag aften.

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
  • 03/09/06 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •