Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Thiim senior og junior i konkurrence på dansk grund

Danish Endurance
Championship 

05/09/06 

DEC - Danish Endurance ChampionshipDe to racergenerationer mødes ved Padborg Park Motorsports Festival
Efter at det tyske motorsportspublikum i midten af august oplevede Kurt Thiim, Luxembourg, og sønnen Nicki Thiim, Sønderborg, i direkte kamp på en racerbane, er det nu blevet danskernes tur.
 

Ved finalen i Danish Endurance Championship på Padborg Park på lørdag er de to racergenerationer nemlig for første gang tilmeldt det samme racerløb i hver sin bil!

Det sønderjyske racerikon Kurt Thiim har man i år kunnet opleve i den tv-transmitterede DTC-serie, hvor han kører for Klostermann Racing, og det er da også sammen med dette team, at han debuterer på Padborg Park. Her skal han dele teamets BMW 325 sammen med Claus og Michael Klostermann, henholdsvis Solrød Strand og Gørløse, og trioen vil i det fire timer lange løb kunne drage stor fordel af Kurt Thiim, der i det seneste tiår har deltaget i utallige langdistanceløb på Nürburgring.

For Nicki Thiim bliver det første gang, at han skal køre standardvognsrace på en dansk bane, da han ellers normalt deltager i Formel Ford, hvor han aktuelt fører i kampen om Danmarksmesterskabet. Men bilen, den sønderjyske skoleelev skal køre, er dog ikke helt ukendt for ham. Det er en Volkswagen Polo fra den tyske ADAC Volkswagen Polo Cup, som han for godt tre uger siden kørte til en syvendeplads i et felt af 25 kørere. Vinderen af det løb var i øvrigt en anden dansker, nemlig den dobbelte DTC-mester Casper Elgaard, Århus, og da han danner par med netop Nicki Thiim ved løbet på Padborg Park, vurderes de at have gode chancer.


Kurt og Nicki Thiim mødes for første gang på dansk grund i direkte konkurrence mod hinanden ved finalen i Danish Endurance Championship på Padborg Park den 9. september.
(Foto: Volkswagen Media)

Løbet på Padborg Park er finale i den nye langdistanceserie, Danish Endurance Championship, og denne gang er det blevet tilføjet en helt ny dimension udover de tankstop og kørerskift, der ellers adskiller denne type løb fra de normale sprintløb. Det fire timer lange finaleløb bliver nemlig først skudt i gang klokken 17.00 lørdag eftermiddag, og da solen på denne tid af året går ned ved 20-tiden, kommer den sidste time af løbet frem mod afslutningen klokken 21.00 til at foregå i tusmørke!

Dette giver helt nye prøvelser for de deltagende teams og ikke mindst de kørere, som kommer til at tilbringe den afsluttende time i racerbilen. Dermed kan der måske blive nogle uventede overraskelser i de tre klasser, hvor kampen om de respektive titler fortsat er åben.

Tidsplan for Padborg Park Motorsports Festival

Lørdag den 9. september:
Kl. 14.00-15.30 Danish Endurance Championship – Træning og tidtagning
Kl. 16.00-16.50 Café Lyren Rally – Specialprøve 1
Kl. 17.00-21.00 Danish Endurance Championship – 4. afdeling
Kl. 22.00 Danish Endurance Championship – Præmieoverrækkelse & kåring af mestre

Søndag den 10. september:
Kl. 09.00-16.50 Café Lyren Rally – Specialprøve 7
Kl. 10.00-11.30 Cannonball Mini Le Mans for motorcykler – Træning og tidtagning
Kl. 12.00-16.00 Cannonball Mini Le Mans for motorcykler – Løb

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Kurt Thiim
  • Nicki Thiim
  • Padborg Park
  • 09/09/06 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •