Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Team Essex tog det meste

Danish
Touringcar
Challenge 

05/09/06 

Første finalesejr i år til Team Essex
Team Essex havde en god weekend ved Grand Prix Danmark på Jyllands Ringen den forgangne weekend. To pre-finale sejre og en finale sejr blev det til. Casper Elgaard er tilbage på førstepladsen i kampen om mesterskabet.
 

Lørdagen kom ellers til at ligne de andre DTC weekender der har været. Casper Elgaard vandt pre-finalen og konkurrenten Jan Magnussen vandt finalen.


Casper Elgaard var på pole både lørdag og søndag.
(Foto: Jeppe Rimmen)

"Det var lidt et taktisk selvmål vi lavede om lørdagen i pre-finalen", forklarer John Nielsen, der sluttede som 2'er efter Casper Elgaard. Ved at slutte 1 - 2 skulle de to Essex racere starte 4 - 5 i finalen. Og det skulle vise sig at blive svært at køre sig frem.

"Jeg kom egentlig godt fra start", forklarer Casper Elgaard om løbet, "og jeg ligger og presser Jan i starten, men han får lukket godt af. I min iver for at komme forbi får jeg så låst fordækket et par gange, og får dem ødelagt på den måde. Til sidst var det næsten som at køre på møtrikker". På trods af problemer med dækkene bliver det alligvel til en 3. plads til Casper Elgaard i finalen.


John Nielsen var flyvende søndag i finalen.
(Foto: Jeppe Rimmen)

Søndag fik piben en anden lyd. Jan Magnussen skulle overvindes, og taktikken blev lagt derefter. Casper Elgaard var igen hurtigste mand i shoot-out'en og startede fra pole. Pre-finalen blev vundet planmæssigt af Casper Elgaard. "Dækkene fungerede ikke optimalt, så bilens balance var ikke så god", fortæller Casper Elgaard om løbet. John Nielsen supplerer: "Casper var ikke så hurtigt, og jeg lå lige bag ham, så jeg måtte skabe et hul til ham".

Mod slutningen af løbet var hullet mellem Casper Elgaard og resten af feltet stort nok, samtidig med at Elgaards omgangstider var stabile, men konkurrenternes blev langsommere. John Nielsen kunne derfor lade sig falde tilbage, først til en 4. plads, der ville have givet ham 2. startposition i finalen. Men på målstregen lukkede John Nielsen endnu en konkurrent forbi og endte så på den pole-givende 5. plads.

"Det er jo i virkeligheden den bedste demonstration af, at der er noget galt med reglerne", filosoferer John Nielsen om sit sats med at lande på 5. pladsen, "det er jo ærgeligt at man skal afgive placeringer for at sikre sig en god startplacering".

"Og vi var heldige at det lykkedes", forsætter John Nielsen, "hvis nu det ikke var lykkedes, var vi jo blevet helt til grin". Men taktikken virkede. John Nielsen stormede afsted fra pole og vandt finalen i overlegen stil.


John Nielsen fejrer sejren i finalen søndag.
(Foto: Jeppe Rimmen)

Og for at runde dagen helt af, så kom også Casper Elgaard på podiet, da han sluttede finalen på 3. pladsen. "Jeg havde en god kamp med Henrik Lundgaard hele vejen rundt, tæt, men fair. Vi snittede hinanden et par gange, men ikke noget alvorligt. Men jeg kommer ikke forbi. Og da det så begynder at regne mod slutningen af løbet holder jeg bare fast i placeringen. Jeg slutter foran Jan Magnussen og det er det vigtigste", fortæller Casper Elgaard om søndagens finale.

"Generelt var det en god weekend", siger Casper Elgaard, "Jeg var bagud med to point da vi kom dertil, og da vi tog hjem igen søndag aften havde jeg 11 points forspring".


Casper Elgaard vandt begge pre-finaler.
(Foto: Jeppe Rimmen)

De to kørere i Team Essex Development, Philip Andersen og René Rasmussen var også i aktion i weekenden. For Philip Andersen var det primære at forsvare føringen i DTC Cuppen, hvilket lykkedes.

"Jeg havde masser af fart hele weekenden", fortæller Philip Andersen, "det beviste jeg specielt om lørdagen, hvor jeg hele dagen var oppe i den ende af feltet hvor det er sjovt. Det gav nogle gode point og jeg lå og kæmpede med Henrik Lundgaard om placeringer".


Philip Andersen sparer lidt dækkene i venstre side.
(Foto: Jeppe Rimmen)

Søndag var der knapt så meget at fejre for Philip Andersen. Først glippede det at komme med i sidste runde af shoot-out'en. "Det kiksede lige mod slutningen af anden runde i shoot out", forklarer Philip Andersen, "jeg prøvede at svare igen, men det var for sent. Pre-finalen gik ok. Men i finalen mistede jeg mange placeringer i starten og måtte kæmpe mig op. Jeg nåede helt op og kunne kæmpe om 1. pladsen i Cuppen. På sidste omgang lavede jeg et forsøg, men det lykkedes ikke og jeg røg af banen. Jeg var hurtigere end ham, men han ville ikke give plads, men ville gøre alt for at vinde".

"Men alt i alt var det en god weekend, jeg ligger godt i den samlede stilling og fik forbedret min føring i DTC Cuppen", slutter Philip Andersen.

Også for René Rasmussen blev weekenden på Jyllands Ringen god. "Det går langsomt, men sikkert fremad", fortæller René Rasmussen, "det er ikke så meget resultaterne, det er tiderne og følelsen".


René Rasmussen havde fremgang i weekenden.
(Foto: Jeppe Rimmen)

"Søndag specielt var god. I shoot out'en lå jeg længe fremme. Vi havde rettet lidt på bilen og Philip og jeg kørte ud bag John Nielsen. Vi skal overhale en anden bil, og Philip skrider lidt ud og jeg rammer ham - og så kører jeg ikke mere i den shoot out", fortæller René Rasmussen.

I løbene har jeg nogle gode kampe, med Sylvest og Pontus. Vi lå i en klump og kæmpede. Der blev ikke kørt så hårdt som i de tidligere løb så det var ok. I finalen nærmede jeg mig top 10, men havnede så ude i et vådt spor da det begyndte at regne og det kostede nogle placeringer. Men alt i alt et godt løb", slutter René Rasmussen.


John Nielsen og Casper Elgaard lykønsker hinanden efter løbet.
(Foto: Jeppe Rimmen)

"Set samlet var det en god weekend for teamet", udtaler John Nielsen. "Casper fik føringen tilbage, vi udbyggede de andre føringer og vores taktik virkede. Philip var strålende om søndagen og også god om lørdagen. Uheldet på sidste omgang var unødvendigt og det måtte han så betale for. Og for René gik weekenden bedre, han arbejder på det og det skal nok komme", slutter Jonh Nielsen.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 03/09/06 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her