Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

SEAT Racing Team på sporet igen

Danish
Touringcar
Challenge 

04/09/06 

Efter et par resultatmæssige utilfredsstillende resultater på Sturup Raceway og Ring Djursland, var Michel Nykjær og SEAT Racing Team meget opsatte på revanche ved Grand Prix Danmark på Jyllands-Ringen den 2.-3. september.
 

Det traditionsrige Grand Prix Danmark der er den største motorsportsbegivenhed på dansk jord køres som en dobbeltafdeling i Danish Touringcar Championship, med såvel præfinale som finaleløb både lørdag og søndag.

Og vi må sige at missionen lykkedes!
Efter den overbevisende debut med den nye SEAT Leon på Padborg Park tidligere på året, har det knebet med opsætningen af undervognen i de 2 seneste løb.
Efter en vellykket test på Jyllands-Ringen i ugen op til Grand Prix Danmark har teamet nu fået skudt sig ind på opsætningen af SEAT Leon’en der netop nu høster stor succes rundt på Europas racerbaner.

I den frie træning fredag eftermiddag, der var præget af et voldsomt regnvejr, valgte SEAT Racing Team at afvente situationen under de kaotiske vejrforhold. Imod slutningen af træningspasset rullede Michel Nykjær på banen, og satte i løbet af 3 omgange hurtigste tid. Kun Ronnie Bremer formåede til allersidst at slå denne tid.

Under lørdagens formiddagstræning der foregik i tørvejr, fortsatte Michel Nykjær stilen og satte hurtigste tid af alle, 3/10 sekund hurtigere end den regerende mester Casper Elgaard.


(Foto: SEAT Racing Team)

I lørdagens Shoot Out, der tæller som kvalifikation til præfinalen sluttede Michel Nykjær med 2.hurtigste tid, 1.11,4, og skulle dermed starte i forreste række i eftermiddagens første løb.

”Bilen kører og styrer rigtigt godt, jeg har dog lidt for meget understyring ud af svingene, så vi skal have justeret lidt inden løbet” udtaler en tilfreds Michel Nykjær.

At Michel Nykjær og SEAT Leon’en var den eneste der kunne bryde BMW-dominansen fik unge Nykjær tydeligt at mærke i præfinalens start, hvor han var omgivet af 5 BMW’er der pga. deres baghjulstræk pr. definition er hurtigt startende. Da starten gik blev Michel Nykjær presset ud i første sving, og mistede dyrebare placeringer. I tumulten op ad den korte publikumslangside kæmpede SEAT-køreren hårdt om placeringerne, og mistede en smule fodfæste for enden af langsiden. Fra en placering som nr. 9 indledte han en lang kamp om placeringerne op igennem feltet, og sluttede efter en række flotte overhalinger som nr. 4 i præfinalen, og skulle dermed starte som nr. 2 i finalen.

Som eneste forhjulstrækker iblandt de 7 forreste på startgridden var betingelserne ikke optimale for Nykjær der skulle starte i ydersporet, men han fik en god start og mistede kun 2-3 placeringer igennem første sving. Med et glimrende overblik kørte Michel Nykjær sig op, med bl.a. en flot overhaling af Casper Elgaard i svinget for enden af langsiden, og sluttede på 2. pladsen efter Jan Magnussen.

Efter turen på podiet udtalte en champagnevåd Michel Nykjær: ”Det gik rigtigt godt, vi arbejder os hen imod en opsætning der sikrer optimale køreegenskaber samt bedst mulige holdbarhed på dækkene. De melder om regnvejr i morgen, det vil jeg ikke være ked af, da vi skal have ekstra vægt i bilen.”


(Foto: SEAT Racing Team)

Søndag morgen oprandt med regnbyger, men på trods af det strømmede tilskuere til banen, i forventning om en dag med spændende motorløb og underholdning.

At Michel Nykjær ikke havde noget imod regnvejr beviste han i søndagens formiddagstræning, hvor han med 40 kg. succesballast i bilen kørte 3.hurtigste tid.

Regnen hørte op til søndagens Shoot Out, og Michel Nykjær og SEAT Racing Team sikrede sig 4. startposition ved siden af Henrik Lundgaard, med John Nielsen og Casper Elgaard foran sig.

Skønt mørke skyer lurede over banen holdt det tørvejr til præfinalen, hvor starten desværre for SEAT Racing Team blev præget af tumult. Michel Nykjær fik en glimrende start men bliver ramt hårdt af Michael Outzen på vej ned imod første sving, og ryger ud på glatførebanen. Koldblodigt får Michel kontrol over bilen og kommer tilbage på banen, men havner på 9.pladsen. Med åbentstående førerdør i den medtagne bil optager Michel Nykjær jagten på de forankørende, og slutter efter flere flotte nærkampe på 6.pladsen.


(Foto: SEAT Racing Team)

I søndagens finale holder SEAT-køreren sin startplacering som nr. 6 og kommer hurtigt op på 5.pladsen efter en flot overhaling af Martin Jensen, men må konstatere at de 40 kg. succesballast og den hårde kamp om placeringerne er hård kost for dækkene, og slutter på samme 5.plads.

”Det var et godt løb og det går i den rigtige retning” udtaler Michel Nykjær efter løbet. ”Vores opsætning begynder at fungere, og jeg er faktisk mere tilfreds med vor indsats i dag end i går. Næste løb er på Padborg Park hvor vi har et godt setup og vi bliver lettet for ballast, det glæder jeg mig til.”

Efter weekendens dobbeltafdeling ligger Michel Nykjær og SEAT Racing Team på 6.pladsen i den samlede stilling med 118 point.

SEAT Racing Team


Læs mere om:
 • Michel Nykjær
 • Seat Racing Team
 • Jyllandsringen
 • 03/09/06 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DM
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her