Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Forholdsvis god weekend for Team MotorMaster

Clio Cup - DK 
04/09/06 

Clio CupDet blev en rimelig weekend for de 2 kørere i Team MotorMaster. Dog var der lidt mekaniske problemer undervejs.
 

Peter Ager og Henrik Larsen fik begge points med hjem fra Grand Prix Danmark på JyllandsRingen i weekenden. Så alt i alt var der tilfredshed hos kørerne. Men der dukker altid noget op som forhindrer det maksimale udbytte.

For Henrik Larsens vedkommende så satte han ottende bedste tid i træningen forud for kvalifikationen. Den placering forbedrede han i selve kvalifikationen hvor det blev til startplacering som nr. 5 efter tætte kampe med flere af konkurrenterne om tiden. Peter Ager satte en rigtig god tid i træningen, hvor han var syvende hurtigste kører. Det kiksede dog i kvalifikationen, hvor han måtte nøjes med en startplacering som nr. 19.

Lørdagens heat gik for så vidt godt. Henrik Larsen fik en god start og fulgte Per Poulsen i et stykke tid, men måtte slippe og sluttede heatet på fjerdepladsen. Peter Ager gjorde det som han plejer. Han startede godt nok et stykke ned i feltet, men en af Peter Agers styrker er, at han er god til at køre sig op. Peter Ager sluttede således lørdagens heat på en placering som nr. 10.


Henrik Larsen havde problemer med bremserne søndag
(Foto: Motorsporten.dk)

I søndagens heat skulle Henrik Larsen starte som nr. 3. Efter de første omgange var det en placering han stadig holdt, men pludselig begyndte det at sige underligt fra det ene forhjul. Bilen kørte for så vidt godt nok, men bremsede ikke optimalt. Henrik Larsen valgte derfor at spare lidt på materiellet, men sluttede alligevel på sjettepladsen. Peter Ager skulle se om han kunne gentage kunststykket fra om lørdagen med at køre sig op. Det blev da også til en forbedring på en enkelt placering, men så var det lige at en af konkurrenterne kom ind i en forkert bane i et sving. Hans placering gjorde at Peter Ager som kørte lige efter, faktisk ikke kunne undgå at berøre den anden. For ikke at gøre hændelsen værre, lod Peter Ager et par konkurrenter komme forbi, hvorefter at racet blev genoptaget. Det kostede desværre lidt points, men alligevel blev det til gode points. Henrik Larsen fik 25 points med hjem, og Peter Ager fik 9 points med hjem. Det var det næstbedste resultat i sæsonen hidtil for Peter Ager.


Sæsonens næstbedste resultat for Peter Ager trods understyringsproblemer
(Foto: Motorsporten.dk)

I de kommende uger inden næste afdeling på Padborg Park, skal teamets biler efterses. Henrik Larsen vil lige kikke nærmere på undervognen og især bremserne, og så håber han på at der bliver mulighed for at teste. Peter Ager følte egentligt at det gik godt, men der var problemer med understyring begge dage. Trods understyring nærmer Peter Ager sig top 10 i den samlede stilling med de points han fik kørt ind i weekenden.

Efter weekendens race havde kørerne blandt andet følgende kommentarer:

Henrik Larsen:
”Jeg har desværre ikke haft tid til at teste nok. Det kan ses af resultaterne. Men nu går vi i gang med at servicere og især hjul og bremser skal have et større gennemsyn. Jeg forventer også at der bliver mulighed for at teste mindst én gang inden vi skal køre på Padborg Park.”

Peter Ager:
”Jeg kan godt mærke at jeg mangler træning og især at teste, men på grund af mit arbejde, har det desværre knebet med at finde tiden til det. Begge dage døjede jeg med understyring på bilen, og uanset hvad vi gjorde for at rette det, blev det ikke bedre. Resultatet kunne være bedre. Jeg havde en lille berøring med Chr. Jacobsen da han tabte bilen i et sving. Det beklager jeg selvfølgelig meget, og af hensyn til det forsatte race, valgte jeg at lade et par konkurrenter komme forbi for ikke at starte yderlige sammenstød. I den kommende weekend skal jeg køre DEC sammen med Jørgen Weinrich og en tredjekører. Det giver flere fordele. Jeg får noget fart i kroppen, og får lige genopfrisket Padborg Park. Derudover skal bilen gennemgås og justeres. Og så håber jeg på at finde tid til at teste inden næste afdeling.”

Dons

Læs mere om:
  • 03/09/06 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •