Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Duellen mellem Lund og Lind Poulsen fortsætter

Advan Cup 
30/08/06 
Yokohama

Blot elleve points adskiller de to inden weekendens Grand Prix Danmark
Kampen er tæt i toppen af Advan Cuppen – klassen for de serienære standardvogne op til 2.000 cm3. Blot elleve points adskiller de to første kørere i mesterskabet. Kim Lund, Silkeborg, har 186 points på førstepladsen. Casper Lind Poulsen, Vemmelev, bag ham har 175.
 

Med 53 points på spil alene i den kommende weekends Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen kan alt ske. Specielt når man tager i betragtning, at de mest succesfulde kørere ved den seneste afdeling på Ring Djursland har fået succesballast i deres biler. Således skal Kim Lund have 40 kg bly i sin bil, mens Casper Lind Poulsen er blevet præmieret med 80 kg.

”Vi har testet min bil med 40 kg bly i, og i flere af svingene kan man godt mærke, at den skal arbejde hårdt for at accelerere ud på langsiderne, så jeg siger bare tillykke til Casper med de 80 kg, han skal slæbe rundt med,” ler Kim Lund.

Men selv om han tydeligt kan mærke, når der er ekstra vægt i hans Peugeot 307, så føler han dog, at han har gode chancer i den kommende weekend.

”Jeg synes, at vi har fået lavet en hammer god opsætning til bilen, så selv om vi har de 40 kg med, så tror jeg, at vi kan køre med om en placering i forreste række. Flasker det sig for os, så tror jeg godt, at vi kan få en sejr i det første heat, og så arbejde os frem til en top 3-placering i det andet heat,” vurderer Kim Lund.

At han ikke tør sætte næsen op efter to sejre i samme weekend, hænger ikke bare sammen med den ekstra bly. Også Advan Cuppens reglement, hvor de seks første i første heat starter i omvendt rækkefølge i andet heat, kan gøre det svært at køre sig tilbage i front. Casper Lind Poulsen gjorde dog kunststykket ved den forrige afdeling på Ring Djursland, men her havde han heller ikke et eneste ballastkilo i sin bil.


Kim Lund (7) skal ved Grand Prix Danmark forsøge at forsvare sin føring i Advan Cuppen. Leon Sørensen (98) skal forsøge at fortsætte sit hidtidige udviklingsforsøg med at komme tættere på toppen, mens Flemming Schantz (15) har en gentagelse af sejren fra Copenhagen Racing Grand Prix øverst på ønskesedlen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Selv om meget tyder på, at d’herrer Lund og Lind Poulsen atter vil dominere begivenhederne i den forreste ende af Advan Cup-feltet, så er der flere kørere, som vil forsøge at blande sig. Flemming Schantz, Varde, og Peter Juhl Jensen, Hejnsvig, har tidligere i år vundet løb, mens Leon Sørensen, Hjørring, i sin Ford Focus er kommet tættere og tættere på toppen. En mulig dark horse er dog Michael Pedersen, Vordingborg. Han vandt ved Special Saloon Car Festivalen i foråret, men en ødelagt sene betød, at han måtte sidde over ved det seneste løb.

”Indtil videre har jeg stadig gips på hånden,” fortæller køreren i den blå og gule Ford Fiesta. ”Jeg skal på sygehuset på torsdag, men jeg går med en god fornemmelse i maven af, at der ikke er nogen problemer, så jeg regner med at kunne stille op. Men man ved selvfølgelig aldrig, når de først piller gipsen af, men i hvert fald føles hånden helt normal.”

Korte fakta:

 • En kører i Advan Cuppen kan maksimalt score 53 points på en løbsweekend. Det gør han ved at være bedst i tidtagning og de to heats.
 • De tre bedste i tidtagningen scorer 3, 2 og 1 points. · Til de femten første i de to heats er der 25, 20, 17, 15, 13, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 og 1 points.
 • De to løb i Advan Cup er ved Grand Prix Danmark fordelt på både lørdag og søndag. Løbene køres klokken 13.05, og begge dage sendes de direkte på TV2 Zulu.

  Morten Alstrup


  Læs mere om:
 • Casper Lind Poulsen
 • Kim Lund Johansen
 • Jyllandsringen
 • 03/09/06 - Jyllandsringen - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her