Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Zonta og Piquet til Renault?

Formel 1 
31/08/06 

- og Montagny til Toyota
Efter at have kørt for Toyota teamet som deres faste test- og reservekører i lang tid, så forlyder det nu at Ricardo Zonta er på vej til Renault.
 

Skifter Zonta til Renault teamet, så bliver det også her som test kører.
Grunden til at Renault nu er interesseret i at få en så erfaren testkører som Zonta, skal ses i lyset af den store erfaring Zonta har med Bridgestone dækkene fra hans tid med Toyota teamet.
Renaults hidtidige dækleverandør, Michelin, trækker sig ud af Formel 1 sporten med udgangen af denne sæson, og fra 2007 sæsonen af skal alle teams køre på Bridgestone dæk.

Det forlyder samtidig at man fra Renaults siden også har stillet Zonta rollen som reserve kører i udsigt.
Men i samme åndedrag tales der også om at teamet, sideløbende med Zonta, vil ansætte Grand Prix 2 køreren Nelson Piquet Jr. som teamets anden testkører.
Kommer Nelson Piquet Jr. til at køre for Renault teamet, så bliver det lidt af en gentagelse af tidligere tider, da hans far Nelson Piquet i 1990 og 1991 kørte for Beneton teamet, som er det team som det nuværende Renault team er bygget op over.

Renault teamet har allerede skrevet kontrakt med Giancarlo Fisichella, som den ene af teamets to faste kørere til 2007 sæsonen, og det forventes af den anden bliver finske Heikki Kovalainen, der har fungeret som testkører for teamet i år.
Men her kan der også blive tale om Kimi Raikkonen, hvis ikke han skriver kontrakt med Ferrari, hvilket der spekuleres en del i.

Den eventuelt ledige plads hos Toyota, forventes at blive udfyldt med Franck Montagny fra Super Aguri teamet.

Sideløbende med ovenstående går der rygter om at Grand Prix 2 køreren Timo Glock skulle være på til Williams teamet, som deres nye testkører.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Nelson Piquet Jr.
  • Ricardo Zonta
  • Mild Seven Renault F1 Team
  • Williams F1 Team
  •