Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Tom K vinder 24 timer - på to hjul!

Diverse 
29/08/06 

”Sådan, så fik jeg alligevel en vigtig sejr i et 24-timers-løb i 2006!”
Tom Kristensen var ét stort smil, da han i weekenden tog det ternede flag som vinder i et holdløb for mountainbikeryttere i Vilhelmsborgskoven. Med sejren kan rekordholderen i det – stadig – mere kendte 24-timersløb på Le Mans udvide sit i forvejen imponerende cv over langdistanceløb.
 

Tom Kristensen deltog på det stærke hold Team Rivette med Klaus Vesterlund, Peter Bech og Kaare Aagaard som medkørere. Team Rivette lagde sig i spidsen for løbet fra 3. omgang og udbyggede støt føringen derfra. Tom Kristensen kørte på lige fod – eller rettere pedal – med sine mere erfarne holdkammerater og fik derfor næsten seks timer i sadlen.

”Ruten på godt ni kilometer havde i alt 200 højdemeter igennem skoven og trak tænder ud. I et holdløb er det bare med at give sig fuldt ud, så vi kørte typisk 2-3 omgange, før vi lod os skifte ud med næste rytter i en fast turnusordning. Underlaget blev ekstremt krævende, da vi lige efter midnat fik et voldsomt regnskyl. Jeg er glad for, det var en toprytter som Klaus Vesterlund, der fik æren af at køre i det vejr, for forholdene var rigeligt svære for mig, da jeg afløste ham i mere moderat vejr. Løbet krævede stor koncentration mellem mudderpøle og stubbe, men jeg fortryder ikke et sekund, at jeg tog imod udfordringen. Det var sjovt, spændende og stenhårdt at køre i Vilhelmborgskoven og møde så mange positive jernmænd,” sagde en træt, men glad Tom Kristensen efter løbet.


Tom Kristensen bidrog med sin store Le Mans-rutine i weekendens MTB-løb i Vilhelmsborgskoven. Her er han først på aftrækkeren til sejrschampagnen!
(Foto: Nil Finderup)

Team Rivettes bedste mand blev Klaus Vesterlund, der præsterede løbets hurtigste omgang på 18 minutter og 42 sekunder:
”Vi er stolte over sejren under så svære vilkår, og personligt er jeg meget imponeret af Toms kondition og team-ånd. Det var tydeligt, at han har stor erfaring i udholdenhedsløb som disse og kunne profitere deraf, både fysisk og psykisk,” sagde Vesterlund oven på triumfen.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  •