Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Michel Nykjær og Martin Jensen i kamp mod BMWerne

Danish
Touringcar
Challenge 

28/08/06 

Med deres Seat og Honda vil de bryde favoritternes greb om DTC
Årets vigtigste weekend i dansk bilsport står for døren. I den første weekend af september danner FDM Jyllandsringen traditionen tro rammerne om Grand Prix Danmark, der med hele to afdelinger for Danish Touringcar Championship – en lørdag og en søndag – kan blive afgørende for udfaldet af mesterskabet.
 

Titelkampen står mellem Jan Magnussen, England, og Casper Elgaard, Århus, der med deres respektive teams med BMW-biler har præget årets topkamp. Men i takt med at sæsonen skrider frem, og flere af konkurrenterne også bliver mere og mere dus med deres biler, kan deres dominans vakle. Michel Nykjær, Tappernøje, og Martin Jensen, Albertslund, er to af dem. Sydsjællænderen har tidligere i år vundet en pre-finale i sin Seat Leon, mens Martin Jensen ved de seneste løb har haft sin Honda Accord med fremme i forreste række.

”Hvis bare bilen kører og virker, så skal jeg nok tage en vis legemsdel på BMW-kørerne,” griner Michel Nykjær.

”Jeg har ikke kørt med min nye bil på Jyllandsringen endnu, men i ugen op til løbet skal vi teste på banen. Hvis vi får den til at køre godt til testdagen, så tror jeg på, at jeg kan vinde en finale til Grand Prixet. Det er jeg ikke i tvivl om. Der er stadigvæk hård kamp, og det er ikke noget, man bare lige gør.”


Michel Nykjær (forrest) og Martin Jensen kan bryde BMW-kørerens greb om føringen i DTC ved Grand Prix Danmark.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Kollegaen i udfordrerduoen er da også lidt mere beskeden i sine forventninger til det kommende storløb.

”Jeg tror ikke på, at vi kan vinde med en forhjulstrækker på Jyllandsringen, men jeg vil gøre mit for at modbevise det,” siger Martin Jensen, der i de to seneste finaler er startet på pole position i sin Honda Accord. Hans seneste succes har bl.a. betydet, at han til Grand Prix Danmarks lørdagsafdeling skal have succesballast i sin bil.

”Det kan trøste mig, at BMWerne ikke har været så skarpe som sidste år, når de fik succesballast i bilen, og det kan blive vores redning, for i Hondaen har vi en god bil over distancen, og en bil, der kan holde farten. I sidste uge testede jeg på banen med min kommende succesballast i bilen, og i forhold til det, andre præsterede, så er vi en lille smule optimistiske.”

Korte fakta:

 • Ved den forrige DTC-afdeling på Ring Djursland fik Jens Edman, Sverige, beskadiget ryggen og må holde en pause fra serien. Hans plads hos Peugeot Sport Danmark overtages af Robert Schlünssen, Berlin, der var hurtigste mand ved finalen på Ring Djursland.
 • Klostermann Racing stiller til start med en bil, der deles af to kørere. I lørdagens DTC-afdeling er det Michael Klostermann, Gørløse, der sidder bag rattet, mens Kurt Thiim, Luxembourg, kører bilen søndag.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Martin Jensen
 • Michel Nykjær
 • Jyllandsringen
 • 03/09/06 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DM
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her