Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Tyrkiets GP – Set og sket – Bunden

Formel 1 
28/08/06 

Det var ikke meget de nederste seks teams fik med hjem fra Tyrkiet. Toyota nappede 2 points fra BMW Sauber og er rykket op i top 5. Resten må hjem og øve sig inden det italienske GP.
 

BMW Sauber fulgte rimeligt godt med takket være Kubica, men det holdt ikke i længden. På en eller anden snigende måde fik R. Schumacher nemlig kørt sig op fra sin startposition som nr. 15 og kørte points hjem. Den kaotiske start gav flere af de små teams en chance, men efter den første forvirring og SC periode, så stabiliserede løbet sig og de fleste der var sat bagefter kunne avancere og dermed kom den sædvanlige rytme ind i løbet igen.

BMW Sauber – 26 points:
Efter at have næsten konstant scorende points, så gik det galt for BMW Sauber i Tyrkiet. Man havde kørt sig til de bedste startplaceringer for teamet i år, men fik ikke et eneste points med hjem fra Tyrkiet. For Heidfeld gik det galt allerede i første sving. Da Fisichella spandt rundt, ramte han Heidfeld og næsevingen blev slået af bilen og havnede under denne. På vej tilbage til pittet forårsagede vingen en del skader på bilen og især bunden af bilen blev temmelig hårdt medtaget. Alt i alt blev balancen i bilen ødelagt men Heidfeld kæmpede trods alt det bedste han kunne. Han fik bilen kørt hjem og sluttede 2 omgange efter den vindende Massa. Kubica kørte lidt af et elevatorløb, nede og oppe i feltet lidt på skift. Det viste sig efter løbet at teamet – som også tog ansvaret for dette – havde satset med Kubicas dæk. Han kunne ikke køre mange omgange før det begyndte at graine eller smuldre om man vil. Man havde valgt en for blød compound til Kubica og det var et fejlsats.

Red Bull – 16 points:
Stemningen var ikke særlig god hos Red Bull teamet efter det Tyrkiske GP. Coulthard kæmpede med en bil der var god i enkelte sektioner af banen, mens det var virkelig trælst i andre. Og helt skidt gik det for Coulthard da han måtte udgå med en defekt gearkasse. Klien har presset på sig og levede for en gangs skyld rimeligt op til forventningerne – sådan da. Han udkvalificerede Coulthard og sluttede løbet på tiende pladsen. Det første stint var for så vidt udmærket for Klien, men i det andet stint kneb det lidt med at dækkene ville som han ville. Ned ad bakke mens det i sidste stint igen blev bedre, men der var der ikke meget at køre om for Klien, som havde set hvad vej det gik.

Williams – 10 points:
Heller ikke denne gang blev der points til Williams teamet. Det går nu mere end almindeligt dårligt for teamet. Kvalifikationen var for så vidt rimelig og man satsede derfor på et meget langt første stint til løbet. Det blev desværre ødelagt af SC perioden. Teamet valgte derfor at dele strategien, således at Rosberg skulle forsætte den oprindelige strategi, og Webber blev derfor kaldt ind. Uheldigvis et dårligt valg af årsager som ikke kunne forudsiges. Pludseligt tabte Rosbergs bil vandtrykket og så går det altså ikke længere. Webber måtte kæmpe med bilen efter sit første pitstop. Den var ganske enkelt utrolig tung med fulde tanke, og måske at dækkene ikke var helt med på det. Men han fik kørt sig i pointene, men kunne dog ikke holde placeringen og sluttede løbet på tiendepladsen. Sam Michael kunne dog melde ud at man har nye dele til bilen som skal testes i den kommende uge. Måske det giver resultat på Monza.

Toro Rosso – 1 points:
For Toro Rosso er det nok et løb de gerne vil glemme. Først kom Speed ind i klyngen af forulykkede biler i første sving. Han klarede sig dog tilbage til pittet, fik fikset bilen og kørte ud igen, og gjorde for så vidt godt. Men det blev dog ikke bedre end til en slutplacering som nr. 13. Liuzzi kom fri af tumulterne i første sving, men havde efterfølgende både problemer med at holde tempoet, og samtidigt begyndte dækkene at graine. Og så gjorde det jo ikke situationen bedre end at der tilsyneladende opstod en fejl i enten motor eller trækaksel. Og så lige midt i sving 1.

Midland – 0 points:
Midlands præstation er ret kort at beskrive. Monteiro røg ud i første sving og kom ikke tilbage. Albers derimod kørte andeles fremragende og havde endda kørt sig op i nærheden af de sjove placeringer, men til sidst kneb det med at holde tempo. Løbet sluttede for hans vedkommende 11 omgange før mål, da han kom lige nøjagtigt lidt for langt ud og ramte græskanten. Han mistede kontrollen over bilen og havnede i rækværket. Ellers en flot præstation af hollænderen der som løbet skred frem virkelig havde tur i den – bare ikke til sidst.

Super Aguri F1 – 0 points:
Super Aguri stillede op med en bil der var en kraftig opgradering af den nye bil man introducerede i Tyskland. Men det var ikke den store succes. Heller ikke denne gang kom nogen af Super Aguri bilerne i mål. Det eneste positive er at Sato trods alt fik kørt nogle kilometer med den nye opgradering. Men det må være påkrævet at teamet får testet inden det går løs om små 2 uger i Monza.

Dons

Læs mere om:
  • Istanbul Park
  • 27/08/06 - Istanbul Park - Formel 1 - FIA F1
  •