Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Alonso øgede forspringet

Formel 1 
27/08/06 

- men Massa vandt sin første sejr
Felipe Massa kunne i dag stille sig øverst på podiet, efter karrierens første Formel 1 sejr - kun to uger efter samme fornøjelse overgik Jenson Button. Men den virkelige duel - den mellem Alonso og Schumacher blev tæt, selvom det kun var sølvmedaljerne de sloges om.
 

I virkeligheden var det ikke så underligt at Felipe Massa næsten uforstyrret kunne trille afsted mod karrierens højdepunkt. For bag ham, allerede ved starten, var Michael Schumacher og Fernando Alonso - og selvom de sikkert begge gerne ville vinde, var de begge mest interesseret i at slutte foran den anden.

Om Michael Schumacher kunne have vundet, hvis han havde haft 2. pladsen mod slutningen af løbet, er nok ikke usandsynligt. Det ville have reduceret Alonsos forspring til seks point, en chance som intet team ville have ladet gå fra sig. Men sådan en situation opstod ikke, og Ross Brawn viste sig at have satset rigtig ved at satse på at Massa kunne vinde, hvis ikke Schumacher var foran Alonso. Fornuftigt sats og respekt til Massa for at kunne gennemføre den plan.

Løbet startede ellers ganske kaotisk, da de fire forreste biler duellerede kraftigt på vej ind i første sving. Fisichella spandt rundt og det spind forårsagede flere sammenstød. Værst var det for Kimi Raikkonen der blev ramt på det ene bagdæk. Dækket blev flænset op og Raikkonen måtte humpe tilbage til pitten. Men allerede omgangen efter røg finnen af igen og kyssede autoværnet hårdt nok til at løbet var slut. Spændende ville det ellers have været. Hans beskedne startplacering kunne tyde på en stor mængde benzin i bilen, og da de la Rosa kunne kørte med et stop, er tanken om lignende taktik for Raikkonen ikke fjern. Det kunne være spændende at se hvad han kunne have drevet det til i dette løb.

Resten af løbet var præget af flere gode dueller og kampe om placeringer, sådan som det skal være i et racerløb. Alligevel kom et pitstop til at spille den mest centrale rolle i løbets resultat.

Efter at Scott Speed havde parkeret sin Toro Rosso et uheldigt sted måtte der en Safety Car på bane. Det blev, som så ofte før, startskuddet til en lang række pitstops. Ferrari, der med Massa og Schumacher på det tidspunkt havde et ret stort forspring til Alonso, kaldte begge biler ind på én gang. Det betød af Michael Schumacher, som bageste mand, måtte vente ved tanken. Imens kom Alonso i pit, og nåede ud lige foran Schumacher, og dermed var løbet afgjort.

Michael Schumacher prøvede flere gange på de sidste femten omgange af ændre denne afgørelse, men han kunne ikke finde vej forbi. På vej mod målstregen prøvede han en sidste gang, men heller ikke her lykkedes det. Så om 2. pladsen var der virkelig kamp til stregen.

Sigende om Massas sejr er det vel også, at selvom Schumacher og Alonso lå i en tæt duel formåede brasilianeren ikke at øge sit forspring til de to kamphaner.

Jenson Button, der i Ungarn kom øverst på podiet, måtte dennegang nøjes med en 4. plads, men efter en skuffende kvalifikation var det da også et godkendt resultat. Pedro de la Rosa tog 5. pladsen foran Giancarlo Fisichella. Ralf Schumacher og Rubens Barrichello tog de sidste pointgivende placering.

Med dagens resultat er kampen om VM i de sidste fire løb knap så intens som den kunne have været. Men næste løb bliver kørt på Monza og Ferrari plejer faktisk at være gode på hjemmebane. Så selvom Alonso øgede sit forspring i dag, kan det godt være at det skrumper om 14 dage.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Felipe Massa
  • Fernando Alonso
  • Istanbul Park
  • 27/08/06 - Istanbul Park - Formel 1 - FIA F1
  •