Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ferien er slut

Formel 1 
23/08/06 

Optakt til Det Tyrkiske Grand Prix
August går på hæld, vandet står ned i mængder der ville få Noah til at se bekymret ud - jo efteråret er på vej. Det samme er sæsonens fem sidste Formel 1 løb. På søndag starter efterårssæsonen i Tyrkiet.
 

Der var et tidspunkt i foråret da det så ud til at 2006 ville blive en 2004 sæson - en total dominans fra et hold, bare Renault i stedet for Ferrari. Men så kom der skub i Ferrari og VM kampen blev mere og mere åben.

Ungarn kunne være blevet et vendepunkt i sæsonen. Både Schumacher og Alonso havde undervejs gode muligheder for at tippe VM den ene eller den anden vej. Men som det endte efter det dramatiske løb, var VM stillingen stort set status quo.

Derfor går vi nu ind i et efterår der er mere åbent end det længe har været. Sidst der var reel kamp om VM på dette tidspunkt var i 2003, og den kamp fusede unægteligt lidt ud mod slutningen, omend den teoretisk blev holdt i live ind til sidste løb.

Men i år er der en god mulighed for at kampen fortsætter til sidste sving. De ti points forspring Alonso har er i al fald ikke nok til at den regerende mester kan føle sig tryg. Og forspringet er heller ikke stort nok til at han kan køre defensivt.

Det er nu at Fernando Alonso skal træde i karakter. Sidste sæson vandt han uden megen modstand, og da McLaren endelig fik styr på bilen, kunne Alonso trille VM i mål ved at satse på placeringer frem for sejre. I år er han i tæt kamp med Michael Schumacher og det er nu han skal vise at han er den nye mester og blive ved med at levere resultaterne.

Michael Schumacher har på sin side ikke meget at bevise. Schumachers eftermæle bliver hverken dårligere eller bedre alt efter om han vinder VM eller ej. Som kører har han nået så meget, og så meget mere end andre, at flere sejre stort set ikke vil rykke nogens opfattelse af ham. Omvendt er han i dag måske nok ikke så skarp som han var for to år siden, men han er heller ikke en falleret cirkushest der ikke kan finde udgangen - han er stadig på toppen og han skal gøre meget galt - hvis han fortsætter - før det påvirker hans eftermæle negativt.

VM duellen mellem Schumacher og Alonso vil i Tyrkiet, og i de resterende løb, muligvis få et ekstra krydderi. McLaren og Kimi Raikkonen virkede stærke i Ungarn ind til de udgik! Og i Tyrkiet jagter de igen sæsonens første sejr. Raikkonen er ligeglad med VM, han vil bare vinde nogle racerløb, og hvis han får gang i maskineriet, kan han komme til at spille en stor rolle i kampen om VM.

I den forbindelse skal man så heller ikke glemme Pedro de la Rosa, der i Ungarn sluttede på en 2. plads - også han kunne snuppe en sejr, hvis tingene flaskede sig. Jenson Button der nu, langt om længe, har vundet et løb, vil sikkert også gerne have flere trofæer på kaminhylden.

I modsætning til andre sæsoner hvor de gode teams skiller sig ud fra de andre som sæsonen skrider frem, er der en tendens til at afstanden mellem holdene i 2006 bliver mindre, som sæsonen skrider frem. Og netop det gør at de sidste fem løb alle kan blive meget spændende - og VM kampen ret intens.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Istanbul Park
  • 27/08/06 - Istanbul Park - Formel 1 - FIA F1
  •