Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Endurance Championship

Pæn debut til 130'eren

Danish Endurance
Championship 

22/08/06 

DEC - Danish Endurance Championship- i Danish Endurance Championship
Dennis Barth tog i weekenden hul på glæderne til den kommende sæson, det gjorde han i forbindelse med Danish Endurance Championship løbet på Padborg Park, hvor han kørte sit første løb i en BMW 1'er serie racer.
 

Barth har hele denne sæson ventet på at få den BMW 120'er leveret, som han skulle have deltaget med i Advan Cup mesterskabet i år, men mange forhindringer har lagt sig i vejen for kørelæreren fra Esbjerg.

Til weekendens løb kom der så endelig en BMW til Barth, men det var en 130 model, altså med en 3 liters V6 motor, og derfor lige kraftig nok til 2 liters klassen Advan Cup.
Istedet blev raceren indsat i tredje afdeling af Danish Endurance Championship, hvor Barth kørte den sammen med Peter Ager og bilens tyske konstruktør og ejer Ullrich 'Ulli' Packeisen.


(Foto: Motorsporten.dk)

Uden nævneværdig test med bilen, og med begrænset mængde reservedele og dæk til rådighed, var det et spændt trekløver der stillede til start i 4-timers løbet på Padborg Park.
Træning og tidtagning forløb uden tekniske problemer, mens en lille misforståelse ude på banen kostede lidt skrammer for Ulli.
Tidtagningen blev afsluttet med 11. hurtigste tid ud af de 27 tilmeldte kørere, et absolut godkendt udgangspunkt for kørerne, ud fra deres begrænsede erfaring med bilen.


(Foto: Motorsporten.dk)

Selve 4-timers løbet kørte teamet igennem uden mekaniske problemer, samtidig med at de tre kørere høstede megen erfaring med raceren.
Da løbet blev flaget af lå de på en samlet 10. plads, samt en 4. plads i klassen. De var 17 omgange efter klassevinderen, en Porsche 996 GT3 Cup racer, så igen her var resultatet godkendt.


(Foto: Motorsporten.dk)

Det er da også en tilfreds Dennis Barth der ser tilbage på weekenden:
"Med tanke på at BMW'en er en ren standardvogn, blot udstyret med en anden undervogn, samt slicks dæk, så syntes jeg det er flot at blive nummer 4 i klassen, så jeg er godt tilfreds med resultatet" - udtaler Dennis Barth - "vi har besluttet at stille op med den igen i den fjerde og sidste afdeling i Danish Endurance Championship i september. Det bliver igen sammen med Ulli, mens vi endnu ikke har fundet ud af hvem der skal være den 3. kører på bilen."


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Dennis Barth
  • Padborg Park
  • 20/08/06 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS