Klassesejr til Team Lindholmbiler

Danish Endurance
Championship

21/08/06

DEC - Danish Endurance ChampionshipTre af Team Lindholmbilers kørere, Lasse Jacobsen, Henrik Bollerslev samt Jan Kalmar, deltog i går i 3. afdeling af Danish Endurance Championship på Padborg Park, hvor de skulle forsvare deres føring i mesterskabet.

Både under træning og tidtagning skiftede banen mellem våd og tør, hvilket bød alle deltagerne på nogle svære banebetingelser, samt gav deres team store udfordringer med hensyn til setup og dækvalg.
Under disse forhold satte Team Lindholmbiler næsthurtigste tid i deres Porsche GT3 racer, de var 0,546 sekund fra pole tiden, men over 2 sekunder foran teamet på tredje pladsen.

Teamets tre kørere fik en god start på løbet og holdt sig hele første stint med fremme forrest i feltet, men ved det første førerskift blev der konstateret en defekt ved rattet i raceren, så dette pitstop blev lidt længere en beregnet, mens fejlen blev udbedret nåede de øvrige konkurrenter at tage flere omgange fra dem.

Dette tog dog ikke modet fra de tre kørere, som den resterende del af løbet kæmpede hårdt for at vinde det tabte tilbage, og undervejs satte de løbets absolut hurtigste omgangstid, deres tid var 1,032 sekund hurtigere end den næsthurtigste tid!
Efter de fire timer, og 182 omgange rundt på Padborg Park, kunne Team Lindholmbiler kørerne krydse målstregen på 2. pladsen i løbet, samt på 1. pladsen i deres klasse.

Dermed kunne teamet fastholde deres føring i mesterskabet, og de har dermed sikret sig et godt udgangspunkt forud for fjerde og sidste afdelig, der køres på Padborg Park den 10. september.

Tre glade Team Lindholmbiler kørere: Jan Kalmar (tv), Henrik Bollerslev samt Lasse Jacobsen (th).

"Jeg syntes at det har været en rigtig god weekend" - udtaler Jan Kalmar - "vi havde lidt problemer med bilen, blandt andet med rattet, og så var der lige det med dækkene. Vi kørte hele løbet på regnvejrs opsætning, samt første halvdel på intermediat dæk hele vejen rundt og sidste halvdel kun med intermediate foran. Vores dæk havde kørt et helt 4 timers løb, samt en kvalifikation , så i alt 8 timer + de 2,5 time fritræning, og anbefalet køretid fra Yokohama på de dæk er 3 timer!"

Udover at være yderst tilfreds med indsatsen i løbet, så var Jan Kalmar også meget tilfreds med arrangementet på Padborg Park:
"Der var hele weekenden en rigtig hyggelig atmosfære, og man følte sig velkommen på banen. Ligeledes var der også de enkelte kørere og teams imellem en godt forhold, hvor man udover at være konkurrenter også kunne både hygge sig sammen og hjælpe hinanden. Den ånd og atmosfære er desværre forsvundet ved alt for mange af de øvrige løb."