Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Endurance Championship

David slog Goliath

Danish Endurance
Championship 

21/08/06 

DEC - Danish Endurance Championship- i sønderjydsk langdistanceløb
Med blot et enkelt pitstop slog Enemark/Kristoffersen langt hurtigere biler.
Hellere lille og vågen end stor og doven. Dette var opskriften for vinderholdet, da tredje afdeling af Danish Endurance Championship søndag eftermiddag blev kørt på Padborg Park.
 

Selv om den Renault Sport Clio, som Jens Enemark, Kruså, og Jesper Kristoffersen, Gentofte, stillede til start med blot havde halvt så mange hestekræfter som feltets kraftigste biler, så var det det undertippede team, som løb af med sejren. Hemmeligheden lå i bilens bedre brændstoføkonomi, som gjorde, at Jens Enemark og Jesper Kristoffersen kunne klare sig med bare et pitstop i det næsten fire timer lange løb!


Med blot et pitstop i det næsten fire timer lange løb kørte Jens Enemark og Jesper Kristoffersen fra motormæssigt overlegne biler og vandt tredje afdeling af Danish Endurance Championship på Padborg Park.
(Foto: Torsten Palrum)

I løbets første time lagde den senere vinderbil sig ind på en tredjeplads efter Team Lindholm Bilers hurtige Porsche 996 og Team Løveburets Peugeot 307, som kæmpede om førstepladsen. Feltets to hurtigste biler fik støt og roligt opbygget et pænt forspring til forfølgerne, men allerede efter tre kvarters kørsel gik Lasse Jakobsen, Thisted, i pit for at overlade Porschen til Henrik Bollerslev, Viborg. Blot ti minutter senere pittede Martin Jensen, Albertslund, for at tanke og skifte til Nicolaj Sørensen, Tåstrup, og så var det pludselig tre af feltets hurtigste Clio-racere fra den mellemste klasse 2, der var i front.

Forrest lå Jens Enemark, der havde henholdsvis en og to omganges forspring til Jesper Leen Jensen, Roskilde, og Martin Clausen, Skærbæk, og da Jesper Leen Jensen tog det første pitstop for at tanke, fortsatte Jens Enemark og Martin Clausen bare med at køre. Først efter syv kvarter måtte Martin Clausen køre i pit, mens Jens Enemarks føring varede næsten helt frem til udgangen af løbets anden time, da han kørte ind og overlod bilen til Jesper Kristoffersen.

Disse stop betød, at Nicolaj Sørensen i Team Løveburets Peugeot 307 nu kom i front, men da denne bil også var forholdsvis tørstig, måtte den snart ind til sit andet pitstop for at tanke, og dermed befandt Jesper Kristoffersen sig nu med et forspring, som det lykkedes ham at holde i den resterende halvanden time af løbet. Selv om Jesper Kristoffersen i løbets afsluttende fase satte sine omgangstider ned, så kunne Henrik Bollerslev ikke køre hurtigt nok i sin Porsche, til at han kunne indhente den senere vinder. Alligevel betød resultatet, at teamkammeraten Lasse Jakobsen nu er sikker på den samlede sejr i klasse 1, men det endnu uvist, om han får titlen alene eller skal dele den med sine teamkammerater.

Også i den mindste klasse i Danish Endurance Championship for biler op til 1600 cm3 endte dagen på Padborg Park med en gedigen overraskelse.

Denne klasse havde i de to første afdelinger på Ring Djursland tilhørt Tommy Schröter og Per-Rosenkilde-Hansen, begge Vojens, men denne gang indtog de to svogre og tredjemanden Casper Kirk Kristiansen, Hellerup, statisternes rolle. Teknikken virkede ikke i deres Honda, og det gav plads til kvartetten Chris Larsen, Frankie Jørgensen og Kristen Laursen, alle Horsens, samt Lasse Pedersen, Juelsminde, som sikrede sig deres første klassesejr, selv om det blot var anden gang, de var med i Danish Touringcar Championship.

Her gik andenpladsen i klassen til Citroën C2-trioen Lizette Peetz Olsen, Lille Skensved, Jens Erik Hansen og Jens Henrik Hansen, begge Havdrup, som nu også indtager andenpladsen i den samlede stilling blot et point foran Werner Wounlund, Ishøj, og Bjørn Larsen, Greve. Parret fik gearkasseproblemer, så Bjørn Larsen måtte kørte den sidste del af løbet udelukkende ved hjælp af femtegearet!

Finalen i Danish Endurance Championship køres på Padborg Park lørdag den 9. september. I forhold til de tre første afdelinger af Danish Endurance Championship får dette løb en ny dimension, da det 4 timer lange løb først starter klokken 17.00 og derfor slutter i mørke!

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 20/08/06 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS