Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car - Gruppe 2

Jørgen Hansens SSC-weekend

Special Saloon Car
Gruppe 2 

19/08/06 

-på Ring Djursland
Efter at have sundet mig oven på "Sturupkrigen", besluttede jeg at finde en bil med mere potentiale. Det brugte jeg så det meste af sommerpausen på. Der var og er stadig en del ting der skal rettes og ændres, både i forhold til mine personlige ønsker, men også til de langsommere baner her i danmark. Det har jeg brugt en masse tid på og jeg mangler stadig at få styr på et meget specielt bremsesystem, som jeg håber at finde en løsning på inden Jyllands-Ringens Grand Prix.
 

Det var med stor spænding jeg drog mod Djursland, især da bremserne er meget vanskeligt doserbare i regnvejr, og det lovede vejrprofeterne jo masser af. Desværre fik de ret. Warm-up gik fint – 2. hurtigst efter den uhyggelig hurtige DTM-Mercedes. Det gik rimeligt med at bremse i tørvejr. Mercedes’en blev Gæstekørt af Klaus Ellmiess, iøvrigt flot klaret. Han "undskyldte" sig med at den var meget letkørt. Så var det tidtagning og regnvejr, ikke lige det bremserne var bedst til, men det gik rimeligt. Sekser til heat 1, femmer til heat 2.


"Fart over flugten" - Jørgen Hansen og den nye M3'er igang med at finde hinanden på Ring Djurslands kuperede asfalt.
(Foto: Jan Gripping)

Første heat var også i regn, desværre, men det gik efter omstændighederne også rimeligt, selvom jeg fra at starte sekser, ret hurtigt var treer lige efter Jens Ole Mathiesen, som jeg ikke rigtig turde angribe da jeg ikke stolede helt på bremsedoseringen. Hellere være efter Jens Ole end ingenting, inklusiv faren for at tage ham med. Pludselig dukkede der noget gult op på siden. Jeg tænkte ikke på at det kunne være Henrik Møller Sørensen, da jeg vidste han startede sidst, men det var det og vi havde en fin dyst, hvor vi byttede plads en to-tre gange. Han ville fremad, så han vandt dysten - flot kørt. På sidste omgang fejlvurderede jeg Frederik holm’s hensigt og blev "låst" på langsiden, måtte ”gå af gassen" og Johnny Vejlebo kom desværre forbi, men mon ikke han var glad for lidt Succes. Så det blev til en 5. plads generelt, og en 3. plads i klassen, dog en plads bedre i mesterskabssammenhæng, da vinder Klaus Ellmies kørte uden for pointkonkurrence.


Lav og bred som den er - Jørgen Hansens nye BMW M3.
(Foto: Motorsporten.dk)

Søndag til 2. heat var det indtil videre tørvejr, så jeg tænkte "nu skal den ha’ gas". Jeg startede femmer denne gang og var hurtigt treer lige efter Jens Ole Mathiesen. På 2. eller 3. omgang kunne jeg se jeg havde mere fart igennem "Skoven" og ud på langsiden, så jeg tænkte "nu skal det være" og bremsede mig forbi ham for enden af langsiden.
Nu var jeg klar over at der var potentiale i den "nye" M3-GTR. Sluttede toer efter DTM-Mercedes’en, med 21 mesterskabspoint for løbet – for mig lige så godt som en sejr. Så nu SKAL jeg have løst bremseproblemerne til Grand Prix’et på Jyllands-Ringen, så jeg kan begynde at arbejde med undervogns-setup’et. Jeg mener der er mere fart at hente.

Med sportslig hilsen
Jørgen "Gamle" Hansen, SSC #228


Læs mere om:
  • 13/08/06 - Ring Djursland - Special Saloon
  •