Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Endurance Championship

Langdistancefeltet på Padborg Park vokser og vokser

Danish Endurance
Championship 

17/08/06 

DEC - Danish Endurance ChampionshipClio Cup-esset Kasper Jensen er blandt weekendens debutanter
Interessen for at deltage i Danish Endurance Championship stiger for hver afdeling, der køres. Da Danmarks nye serie for langdistanceløb i foråret havde premiere på Ring Djursland, talte feltet 20 biler, og ved den tredje afdeling, som køres på Padborg Park på søndag, er det foreløbige antal tilmeldinger nået op på 26 mandskaber.
 

Der er således flere debutanter i søndagens løb, og blandt dem er nordjyden Kasper Jensen, Aalborg, der er højaktuel i denne tid. Til daglig deltager han nemlig i Fleggaard Renault Clio Cup, hvor han kæmper mod en anden tidligere DEC-kører Per Poulsen, Årup, om at vinde mesterskabet. At Kasper Jensen har talentet i orden, beviste han ved det seneste tv-transmitterede løb, hvor han kæmpede med om føringen i sin Clio-racer fra Den Blå Avis Fleggaard Racing.

Det bliver dog ikke i den bil, at han stiller op i Padborg Endurance, men derfor forbliver forbindelsen til hans faste team alligevel intakt. Kasper Jensen kører nemlig en BMW M3 for Fleggaard Leasing-teamet, hvor han får følge af Klaus Q. Lausen, Kruså, og Benny Lau Andersen, Åbenrå, der faktisk er hans teamchef i Clio Cuppen!

En anden hurtig debutant i feltet bliver Jan Kalmar, Køge, der bliver ny tredjemand på den Porsche 911 Cup-racer, som har vundet de to hidtil kørte afdelinger af Danish Endurance Championship. Netop Jan Kalmar er vant til hurtige biler, da han er tidligere frontrunner i Syver Race Cuppen og har erfaring fra langdistanceløb i f.eks. Lotus Elise.

Den mellemste klasse 2 for biler mellem 1601 og 2000 cm3 har hidtil været domineret af de små hurtige, men samtidigt meget lette Renault Clio-modeller, hvor debutantparret Martin Clausen og Ulrik Larsen, henholdsvis Skærbæk og Asperup, har fået en kneben føring i tabellen. Men Team Løveburet vil ved Padborg Endurance gøre endnu et forsøg på at fravriste Renault-armadaen klassesejren. Holdet stiller op i en Peugeot 307, der har en fortid fra bl.a. DTC- og ETCC-serien, og ligesom ved den foregående afdeling på Ring Djursland vil DTC-esset Martin Jensen, Albertslund, forstærke det faste mandskab, som består af Torben Steen Kühnel, Frederiksberg, og Nicolaj Sørensen, Tåstrup.

Udover tredje afdeling af Danish Endurance Championship vil der søndag også blive kørt løb for Syver Race Cup, OK Saxo Cup og den nye standardvognsklasse Gruppe N2.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 20/08/06 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS