Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Diverse Motorsport

Sønderjyllands hurtigste velgørenhedsarrangement

Diverse 
17/08/06 

Aabenraa og Padborg Park danner lørdag rammen om SportscarEvent
Der bliver fart for alle pengene, når Danmarks hurtigste velgørenhedsarrangement på lørdag indtager Sønderjylland. Her kommer SportscarEvent til landsdelen for at give alle mulighed for at få opfyldt drengedrømmen med en tur i en hurtig sportsvogn og samtidig støtte Børnecancerfondens arbejde med at hjælpe kræftsyge børn i Danmark.
 

Det hele starter lørdag formiddag, hvor Gågaden i Aabenraa vil blive fyldt med mere end 20 af Danmarks hurtigste sportsvogne. Der er Ferrarier i alle afskygninger – åbne såvel som lukkede. Ford GT, der er en moderne udgave af den klassiske sportsvogn, som i sin tid vandt Le Mans-løbet fire år i træk. Men også sportsvogne, som danner grundlaget for nutidens Le Mans-racere er med, såsom en Chevrolet Corvette Z06, der er gadeudgaven af den bil, som Jan Magnussen har vundet med i de seneste tre år.


På Gågaden i Aabenraa kan man lørdag den 19. august fra klokken 11 til 13 komme helt tæt på sportsvogne som denne Ferrari 550 Maranello.
(Foto: Morten Alstrup)

Fælles for bilerne ved SportscarEvent er, at de alle er i stand til at køre 300 km/t eller mere. Det er biler, som er uopnåelige for de fleste af os, og derfor drømmer vi alle om at få en køretur i dem. Men den drøm kan blive virkelighed ved SportscarEvent. Her kan man nemlig købe sig til en tur i passagersædet på en af bilerne lørdag eftermiddag. Ikke ude blandt de øvrige trafikanter på landevejene, men derimod på Padborg Park, hvor det kan ske for fuld fart og uden hensyn til hastighedsgrænserne.

Prisen for køreturene varierer fra 200 kroner for de billigste og 1.200 kroner for de dyreste. Billetter til turene kan købes på Padborg Park, hvor der køres i tidsrummet 14.00-17.00. Men uanset om man vælger en dyr eller billig køretur, kan man være helt sikker på at få to ting ud af det: en oplevelse for livet og en god gerning. Alle indtægterne ved SportscarEvent går nemlig ubeskåret til Børnecanerfonden, som i de fire år, arrangementet har fundet sted på de danske racerbaner, har modtaget mere end en million kroner til at gøre hverdagen bedre og sjovere for børn med kræft.

Tør man ikke selv at sætte sig ind i en af de hurtige sportsvogne, når det går løs på racerbanen, så er der også mulighed for at se dem, der tør.


Ved SportscarEvent kan man få drengedrømmen opfyldt – også inden man bliver voksen!
(Foto: Morten Alstrup)

Lørdag eftermiddag er der nemlig adgang til Padborg Park, og gemmer man sin adgangsbillet, får man dagen efter – søndag den 20. august – mulighed for at se endnu mere race på motorbanen. Her køres nemlig tredje afdeling af den nye danske langdistanceserie, Danish Endurance Championship, hvor mandskaberne over fire timer skal kæmpe om sejren med pitstop og tankning, præcist som man kender det fra Le Mans.

Deltagende biler i SportscarEvent (udpluk)
Chevrolet Corvette Z06
Ferrari 360 Challenge Stradale
Ferrari 430 Spyder
Ferrari 550 Maranello
Ford GT
Lamborghini Gallardo
Lotus Super 7
Maserati 3200 GT
Maserati 4200 GT Spyder
Mercedes SL55 AMG
Porsche 911 GT2 Club Sport

Tekniske detaljer om bilerne kan ses på SportscarEvent.dk.

Program for SportscarEvent – lørdag den 19. august
Klokken 11.00-13.00: Udstilling af sportsvognene på Gågaden i Aabenraa.
Klokken 14.00-17.00: Kørsel på Padborg Park. Mulighed for at købe billetter til køreturene her.

Motor Sport Sønderjylland

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 20/08/06 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS