Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Nye 24 timer - for Tom Kristensen

Diverse 
17/08/06 

Tom K smider to hjul væk i nyt 24-timers-løb
Tom Kristensen, verdens førende ekspert inden for 24-timers-sport, har fået en ny ambition: at vinde 24-timers-løbet for mountainbikehold i Vilhelmsborg-skoven ved Århus!
 

Med sig har Tom Kristensen tre mand fra det førende danske mountainbikehold, Team Rivette, nemlig den tidligere danske mester i mountainbike, Klaus Vesterlund Nielsen, OL-deltageren Christian Poulsen og den danske rekordholder i 24 timer solo, Kaare Aagaard.

”Jeg er ikke i klasse med de tre herrer, men når jeg får sådan et tilbud, kan mit konkurrence-gen simpelt hen ikke sige nej. Måske jeg så kan bidrage med nogle af de teamwork-erfaringer, jeg har gjort i 24-timers-løbet på Le Mans,” siger Tom Kristensen.

24-timers-løb på mountainbike er en sport i kraftig vækst. Der er to løb på den danske kalender i 2006, hvor der køres i 4-mandshold- og solo-klasser for både damer og herrer. Der køres med kraftige lamper om natten på teknisk svære ruter, og løbene afgøres da også typisk i løbet af nattetimerne.

Det er anden gang, Arhus 1900mtb afvikler 24-timers-løb i Vilhelmsborg-skoven, og det lokale hold er forsvarende vindere - men det vil Tom K og Team Rivette naturligvis forsøge at ændre på.


Skal Tom Kristensen løfte endnu et 24-timers-trofæ, denne gang inden for mountainbike?
(Foto: Nils Finderup)

Tom Kristensen er selv aktiv mountainbiker og bruger sporten til at holde formen ved lige mellem de krævende racerløb i DTM-serien og selvfølgelig på Le Mans. Tom kører et par mountainbikeløb i Danmark om året, men det er første gang, han skal prøve kræfter med 24 timer på to hjul.

Team Rivette er det førende danske mtb-hold og har senest vundet 24-timers-løbet for hold i Hørsholm, det største af sin art i Nordeuropa. Holdet består af seks ryttere, der alle hører til den absolutte elite i Danmark. Tom Kristensen bliver altså nu det syvende medlem af holdet.

Løbet starter lørdag den 26. august til 13.00 og slutter nøjagtigt et døgn senere.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  •