Topresultatet udeblev

Advan Cup
16/08/06

- men alligevel er Anders tilfreds med indsatsen
Peugeot 307 EPO køreren Anders Christensen, der deltager i Advan Cup mesterskabet, plejer at lave topresultater når det er regnvejr, men ved denne weekends løb på Ring Djursland lykkedes det ikke helt.

Lørdagens fri træning blev kørt på tør bane, her viste Anders at sommerpausens go kart træning havde gjort ham godt, hvilket udmøntede sig i en placering i den bedre halvdel af feltet.
Anders sluttede her på 9. pladsen ud af de 20 startende biler.

(Foto: Motorsporten.dk)

Til tidtagningen var vejret slået om, og det regnede ned over Sparekassen Kronjyllands Sommerløb, hvilket ikke var specielt sommerligt.
Dette plejer at være Anders' speciale, men den nye undervogn klarede ikke de van(d)skelige forhold så godt som den gamle, og Anders måtte konstatere at hans tid på 1:04,211 kun rakte til en startplacering som nummer 12, han var dog kun 1,307 sekund fra den hurtigste kører.

I søndagens første løb, der strakte sig over 13 omgange på den spændende bane, var det igen tørre forhold Advan Cup kørerne skulle på banen i.
Anders kørte her et flot løb, hvor han kørte sig flere placeringer frem i det meget jævnbyrdige felt, således at han sluttede på 9. pladsen, hvilket indbragte ham 7 point til mesterskabet.

Inden det andet løb skulle køres, var regnen vendt tilbage til Ring Djursland, og det endda i forstærket form, så det var en meget glat bane der ventede Advan Cup kørerne.
For Anders, der her startede fra 9. pladsen på startgridden, samt de øvrige deltagere blev det en hård kamp for at holde bilerne på banen, samtidig med at der skulle kæmpes om placeringerne.

Anders måtte han over de 13 omgange afgive nogle placeringer, og han endte med at køre over målstregen på 13. pladsen, og han scorede dermed yderligere 3 point til mesterskabet.

"Det var en kombination af flere ting der forhindrede mig i at være med helt fremme i feltet denne weekend, dels var der problemer med opsætningen af undervognen, den var nok blevet 'lige løs nok', og dels valgte jeg at køre ud på 16" hjul i stedet for på 15" - udtaler Anders Christensen - "ved serviceringen af raceren i går fandt vi også ud af at den ene forbremse hang, det har heller ikke just fremmet farten. Men jeg syntes nu alligevel at det gik rimeligt, jeg fik kørt mig et par pladser frem i tørvejrsløbet. Mens både føret, og specielt udsynet, var så dårligt at jeg valget ikke at satse for hårdt i regnvejrsløbet, det er trods alt vigtigere at komme hjem med lidt point, frem for at få smadret raceren, derfor lod jeg et par af konkurrenterne smutte forbi."

Med weekendens høst på 10 point, er Anders nu oppe på 40 point, og han ligger nu på 13. pladsen i mesterskabet.

Næste løb for Anders bliver Grand Prix Danmark på Jyllands-Ringen den 1. til 3. september.
Men først skal karrosseriet lige en tur til kontrol i en opretterbænk, så der hersker stor travlhed i teamet, da Anders har meldt sig til en testdag den 28. august på Jyllands-Ringen.

"Vi håber på et bedre resultat på Jyllands-Ringen, det er en bane som jeg har mere erfaring på, og hvor jeg tidligere har været med helt fremme" - slutter Anders Christensen.