Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Den weekend skal glemmes hurtigt

Danish
Touringcar
Challenge 

18/08/06 

Efter en række gode testdage i løbet af den sidste måned mødte teamet op på Ring Djursland med masser af kampånd. Claus Klostermann stillede op i Jørgen ”Gamle” Hansens sorte BMW M3, som under forudgående test havde vist sig at passe perfekt til ham.
 

I lørdagens træning placerede han sig på femtepladsen og i tidtagningen blev det til en tiendeplads. Desværre holdt de gode takter ikke helt til mål i første heat lørdag eftermiddag, da en overivrig konkurrent med et par stød både for og bag sendte Claus på en snurretur. For en sikkerheds skyld kørte han i pit for at få checket bilen for eventuelle skader, og så var det løb forbi.


Claus Klostermann på vej mod Depotsvinget
(Foto: Jan Gripping / Spider-Web.dk)

Søndagens andet heat gik til gengæld betydeligt bedre trods den dårlige startplacering. Med flot og stabil kørsel kørte han sig op til en generel sjetteplads og fjerde i klassen.

Michaels første træning forløb uden problemer, mens anden træning blev mere eller mindre ødelagt af den kraftige styrtregn, som plagede hele arrangementet. Det var dog ikke noget, som vakte bekymring, da Shoot-Out ikke skulle køres før søndag. Søndag morgen blev der snakket taktik – skal man vente og håbe på at banen bliver kørt tør, eller skal man ud fra starten og håbe på regnvejr? ”Vi valgte at køre ud på regnvejrsdæk og sætte en fornuftig tid og derefter skifte til tørvejsdæk og se om tiden kunne forbedres”, forklarer teamejer Michael Klostermann. ”Vi vidste, at dækkene ville have arbejdstemperatur efter tre omgange, og det satsede vi på var nok. Desværre begyndte det at regne allerede på første omgang, og så var den chance forbi”.


Michael Klostermann i depotsvinget
(Foto: Jan Gripping / Spider-Web.dk)

Resten af løbet skulle dog vise sig at blive endnu hurtigere overstået. Allerede på første omgang på vej ud på langsiden, får han et puf, spinder og rammer autoværnet. Bilen fanges af fangsandet og bliver først gravet fri som den allersidste. Da bilen bliver afleveret i pitten er der kun fem minutter til pitudkørslen lukker, men en hurtig inspektion viser, at der nok skal bruges et par dage på igen at få bilen køreklar. ”Der er ingen af hjulene, som peger samme vej, og det kan vi ikke nå at få rettet”, lyder det på flydende sønderjysk fra Kim Boisen, så finaleheatet køres uden deltagelse af den grønne og sølvfarvede BMW.


Michael Klostermann på vej gennem regnen
(Foto: Jan Gripping / Spider-Web.dk)

”Nu er det fjerde DTC-afdeling og fjerde gang jeg ryger ud på grund af påkørsler, så lige nu er jeg så sur og gal, at jeg overvejer om det er værd at fortsætte med den radiobilskørsel, som der i klassen. Jeg har ikke noget mod hård konkurrence og at man bytter lidt maling og klistermærker, men det her er ved at være for meget af det gode”, slutter en brandærgerlig Michael Klostermann.

Klostermann Racing


Læs mere om:
  • 13/08/06 - Ring Djursland - Danish Touringcar Challenge - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her