Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Wet Race med ballast

Advan Cup 
18/08/06 
Yokohama

Efter den lange sommerpause, vendte Kim Lund og resten af Advan Cuppen tilbage til racerbanerne i weekenden. Denne gang på Ring Djursland, og med et solidt forspring i kampen om mesterskabet. Efter forårets flotte placeringer, skulle Kim køre med 30 kg strafvægt i bilen.
 

Meteorologerne lovede regn, meget regn, og det kom også. Meget regn.

Under træningen lørdag havde oliepåfyldningsdækslet revet sig løs, og 1½ liter olie var sprøjtet ud i motorrummet, så det blev kun til 6 omgange, hvor han dog nåede at sætte 3. bedste tid. En grundig rengøring af motorrummet blev sat i værk, og ikke længe efter var bilen klar til eftermiddagens tidstagning.

Hvad mekanikerne ikke vidste, var at en del af olien var sivet ind i koblingshuset, hvilket fik bilen til at glide i koblingen. Dog var det nok en fordel på den regnvåde bane:"Bilen gled utrolig meget i koblingen. Det var da træls, men det bevirkede også at jeg ikke skulle passe lige så meget på ikke at lave hjulspind" sagde Kim efter tidstagningen, som han iøvrigt endte på 3. pladsen efter Casper Lind og Tim Søndergaard, der begge kørte uden strafvægt i deres biler.


Kim foran Leon Sørensen og Flemming Schantz
(Foto: Jan Gripping / Spider-Web.dk)

I første heat kom Kim godt fra start, og lå på de første omgange meget tæt på Tim Søndergaard, men han og Casper Lind havde fordel af deres lettere biler, og Kim måtte opgive at følge dem. I stedet kæmpede han for at holde Flemming Schantz og resten af feltet bag sig. Efter nogle omgange får Kim lavet et hul ned til feltet, og kan med rolig kørsel tage 3. pladsen efter Casper og Tim.

Op til andet heat stod regnen ned, og der var ingen tvivl om at der var dømt "Wet Race". Kim måtte starte fra 4. pladsen, da de 6 bedste fra 1. heat skal starte i omvendt rækkefølge. Endnu et forholdsvis roligt løb, hvor han præsterede at køre sig tilbage på 3. pladsen, så Top-3 blev den samme som i 1. heat.

Casper Lind er med sin dobbeltsejr kommet tættere på Kim i mesterskabet, men der er stadig lang vej igen. "Hvis bare jeg kan komme på podiet hver gang, så er jeg ikke bange for at Casper snupper det fra mig" sagde en rolig Kim Lund efter dagens to løb.

Kim Lund Motorsport


Læs mere om:
 • 13/08/06 - Ring Djursland - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her