Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car - Gruppe 1

Sporskifte

Special Saloon Car
Gruppe 1 

16/08/06 

-for Peter Vesti
I en tid hvor jernbanerne melder om skinneproblemer næsten dagligt, har Peter Vesti overvejet at skifte spor efter en sort weekend på Ring Djursland. Efter to dramatiske uheld, begge forårsaget af bremsesvigt, er det helt præcis hans bremseteknik, der står til overvejelse.
 


Lørdagen bød på masser af vand.
(Foto: Motorsporten.dk)

Siden anskaffelsen af Toyota Corolla DTC-bilen i foråret, har bremserne drillet. For tiden er bremsesystemet optimalt, men alligevel er temperaturerne for høje, hvilket har givet grund til overvejelser i teamet. Kendere af bilen, mener ganske enkelt at Peter Vesti ikke udnytter bremseressourcerne rigtigt.
Både lørdag og søndag betød det dramatiske afkørsler i løbene. Lørdag skete det på langsiden og søndag på ned af Ring Djurslands notoriske ”trapper”. På dette tidspunkt var Vesti i gang med at overhale en konkurrent, da bremsepedalen gik i bund! Med kollegaen og konkurrenten Kenneth Jensens uheld fra om lørdagen in mente, valgte Peter i bogstaveligste forstand at trække håndbremsen for at undgå et tilsvarende uheld. Resultatet blev endnu en dramatisk tur over inderbanen, men held i uheld var at det igen venstre side af bilen der blev ødelagt. I det hele taget var det fantastisk at bilen overhovedet var blevet klar til søndag – en ære der ifølge Vesti helt og holdent tilfalder det uundværlige mekanikerhold bag teamet.


Søndag: Vesti og Corolla'en mens det stadig gik godt! Bemærk kampskaderne fra dagen før.
(Foto: Motorsporten.dk)

Inden da nåede VestiVejlebo Racing Toyota’en og Peter Vesti at køre på tider, der er tæt på at matche en række privatkørere i DTC-serien, som hele tiden har været målet for teamet. Inden klasseskiftet sker, vender Peter Vesti for en kort stund tilbage til den Peugeot 306 Special Saloon Car-bil han startede sæsonen med. I forbindelse med genopbygning af Toyota Corolla’en, får den bagskærme og bredere front, der matcher det look Henrik Lundgaard og Jan Magnussens tilsvarende biler havde i 2004.


Peugeot 306'eren fra Jyllands-Ringens åbningsløb.
(Foto: Motorsporten.dk)

Denne ombygning tager tid, så derfor bliver Peugeot’en hentet frem til storløbet Grand Prix Danmark på FDM Jyllands-Ringen, hvor Peter Vesti nok engang stiller op i Special Saloon Car. Løbet er semifinale i klassen og afvikles i weekenden 1.-3. september.

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
  • 13/08/06 - Ring Djursland - Special Saloon
  •