Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Endurance Championship

Fire timers koncentreret race på Padborg Park

Danish Endurance
Championship 

15/08/06 

DEC - Danish Endurance ChampionshipStigende interesse for årets banesportsnyhed Danish Endurance Championship
Efter en veloverstået sommerferie vågner både Padborg Park og årets nyhed i dansk banesport, Danish Endurance Championship, atter op til dåd. I den kommende weekend afholder racerbanen tæt ved den dansk-tyske grænse sit Padborg Endurance, hvor hovedbegivenheden bliver den tredje af i alt fire afdelinger i den nye langdistanceserie.
 

Over fire timer skal de deltagende mandskaber – der er op til tre mand pr. bil – kæmpe om at tilbagelægge flest omgange på Padborg Park, og undervejs er der pitstops, hvor der skiftes kører på bilerne, der også skal tankes op og eventuelt have skiftet dæk. Flere og flere fatter interesse for denne del af motorsporten, og med 25 tilmeldte biler er feltet på Padborg Park det hidtil største i serien.

Ved de to første afdelinger var det Team Lindholm Biler, der klarede denne opgave bedst, og ved begge lejligheder var Lasse Jacobsen, Thisted, blandt kørerne i den vindende Porsche 911.

”Jeg kan godt forestille mig, at styrkeforholdet bliver anderledes, fordi Padborg Park er lidt længere og lidt hurtigere, men det må tiden vise,” siger Lasse Jacobsen. Ved den seneste afdeling havde han og teamkammeraterne et forspring på godt otte omgange til konkurrenterne.


Denne Porsche 911 med Lasse Jacobsen er blandt deltagerne i tredje afdeling af Danish Endurance Championship på Padborg Park.
(Foto: Morten Alstrup)

”Selv om en Porsche bruger meget benzin, så er vores force, at bilen har en stor benzintank. Det lyder af meget, at vi vinder med 7-8 omgange, men er der en enkelt punktering, så er der pludselig en Clio Cup-bil, som kan true os. BMWerne er også meget hurtige på Padborg Park, og hvis Michael Outzen og hans makkere kan få det til at virke, så skal der kun være et pitstop, der kikser for os, for at vi er bagefter.”

Netop Michael Outzen, Ringe, og hans makker Jens Ole Mathiesen, Grindsted, har noget at forsvare. Godt nok har de endnu sæsonens første sejr i Danish Endurance Championship til gode, men da der sidste efterår blev kørt langdistanceløb, sad de netop i den vindende bil, som de takket være taktisk klog kørsel fik kørt igennem løbet uden skader og unødvendige pitstops.

I Danish Endurance Championship kæmpes der ikke om et generelt mesterskab, men derimod om tre titler i hver af de tre slagvolumenklasser, som klassen er udskrevet for. Og i alle klasser er der hård kamp. I den mellemste klasse har debutanterne Martin Clausen og Ulrik Larsen, Skærbæk/Asperup, overraskende lagt sig i en mesterskabsføring, som dog er ganske kneben, mens de to svogre Tommy Schröter/Per Rosenkilde-Hansen, begge Vojens, har et mere komfortabelt forspring i den mindste klasse. Men i Danish Endurance Championship er der ikke plads til fejl. Det gælder her om noget om at gennemføre, hvis man vil holde liv i sine titelchancer.

Danish Endurance Championship er ikke det eneste programpunkt ved Padborg Endurance. Søndag den 20. august køres der nemlig også løb for klasserne OK Saxo Cup, Syver Race Cup og Gruppe N, mens en stor del af lørdag den 19. august står i velgørenhedens tegn.

Her er det nemlig SportscarEvent, som indtager Padborg Park, og her får alle mulighed for at købe sig til en tur for fuld fart på racerbanen i passagersædet på en stribe rappe sportsvogne, hvoraf de hurtigste kan køre mere end 300 km/t.


Det er sportsvogne som disse, man kan få køreture i ved SportscarEvent.
(Foto: Morten Alstrup)

Det er biler som AC Cobra, Ferrari 360 Modena og F430, Lamborghini Gallardo, Maserati 4200 GT og Porsche 911 GT3 RS, man kan få en køretur i. Priserne varierer fra 200 til 1.200 kroner, men uanset om man vælger en dyr eller billig køretur, kan man være helt sikker på at få to ting ud af det: en oplevelse for livet og en god gerning. Alle indtægterne ved SportscarEvent går nemlig ubeskåret til Børnecanerfonden, som i de fire år, arrangementet har fundet sted på de danske racerbaner, har modtaget mere end en million kroner til at gøre hverdagen bedre og sjovere for børn med kræft.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 20/08/06 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS