Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Team Schantz på podiet

Advan Cup 
16/08/06 
Yokohama

- for tredje gang i træk
Med weekendens løb på Ring Djursland blev der taget hul på efterårets afdeling af Advan Cup - klassen for de serienære standardvogne op til 2.000 cm3. For tredje gang i træk er Team Schantz med på podiet – denne gang med to 2. pladser til Tim Søndergaard.
 

Det blev en dramatisk weekend med silende regn og spænding til sidste minut. ”Hele weekenden igennem har vi skiftevis haft slicks og regnvejrsdæk på bilerne”, fortæller Flemming Schantz. Men den rutinerede kører viste endnu en gang sin styrke og markerede sig sammen med teamkammeraten, Tim Søndergaard, i toppen på trods af sine 70 kg. succesballast fra sidste løb på Sturup.


Flemming Schantz foran Tim Søndergaard.
(Foto: Motorsporten.dk)

Efter at have kørt en sikker 4. plads hjem i første løb kvalificerede Flemming Schantz sig til at starte som tre’er i andet løb. Tim Søndergaard markerede sig både i tidtagningen og i første løb som en sikker to’er og skulle derfor starte anden løb som nr. 5.

De to teamkammerater fik en forrygende start – Flemming som 2’er og Tim som 3’er. I gennem første halvdel af løbet blev placeringerne holdt, men presset steg fra de store konkurrenter Casper Lind Poulsen og Kim Lund.


Tim Søndergaard og Flemming Schantz foran Casper Lind Poulsen (th) og Kim lund Johansen (tv).
(Foto: Motorsporten.dk)

Efter en udbremsning på langsiden formåede Tim Søndergaard at komme forbi teamkammeraten og komme frem for at udfordre Thomas Mortensen. Men også Casper Lind Poulsen havde samme mål og gik elegant forbi begge Team Schantz biler. Tim Søndergaard fik dog kæmpet sig tilbage til andenpladsen, der for anden gang i weekenden bragte ham frem til præmieoverrækkelsen. Flemming Schantz måtte desværre se sig passeret og endte som nr. 5.

”Det er selvfølgelig surt ikke at holde 2. pladsen”, fortæller Flemming Schantz. ”Men jeg kunne se, at de andre trak fra mig på grund af min succesballast. Det var et fair race og nu glæder jeg mig bare til at kunne smide de mange kilo til næste løb på Jyllandsringen”, afslutter Flemming Schantz.


Flemming Schantz.
(Foto: Motorsporten.dk)

”Jeg havde håbet på at komme forbi Thomas tidligere, men Casper Lind var først til at komme forbi. Jeg udnyttede den nye konkurrencesituation og genvandt min 2. plads, som jeg både havde haft i første løb og i tidtagningen. Tempoet gik også markant op, da Casper igen kommer foran og jeg kører løbets hurtigste tid i sidste omgang”, fortæller Tim Søndergaard.


Tim Søndergaard.
(Foto: Motorsporten.dk)

Team Schantz er tilfreds med weekendens placeringer og kan endnu en gang takke teamet bag for, at bilerne kørte upåklageligt og sparringen fra Frankie Jørgensen endnu en gang har sikret, at det kun er op til kørernes egne egenskaber, når podiepladserne skal sikres til teamet.

Næste løb er på Jyllandsringen den 2. og 3. september, hvor Flemming Schantz skal køre med 10 kg. succesballast - Tim Søndergaards to 2. pladser udløser 60 kg. succesballast.

Samlet placering:
Tim Søndergaard, nr. 3 (152 point)
Flemming Schantz, nr. 5 (122 point – kun 4. point fra 4. pladsen)

Team Schantz


Læs mere om:
 • Ring Djursland
 • 13/08/06 - Ring Djursland - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her