Philip på podiet igen

Danish
Touringcar

15/08/06

Team Essex Development køreren Philip Andersen formåede som eneste kører i Team Essex regi, at komme på podiet ved Sparekassen Kronjyllands Sommerløb på Ring Djursland.

I den første af de to frie træninger om lørdagen så det ellers ikke ud til at Philip skulle komme på podiet denne weekend, her sluttede han på 16. pladsen knapt 1,3 sekund fra de hurtigste kørere.

Eftermiddagens fri træning blev kørt i regnvejr, noget der ikke plejer at være BMW'ernes livret, alligevel kørte Phillip her 10. hurtigste tid, og var samtidig hurtigste Team Essex kører.

Philip Andersen var hurtigste Team Essex kører i lørdagens regnvejrs træning.

Søndagens program startede med Shoot Out'en, der blev kørt i regnvejr, og igen var Philip med fremme i den forreste del af feltet i den første runde som han sluttede på 8. pladsen, hvilket var en sikker billet til anden runde.
Anden runde blev ganske kort, da den efter et par alvorlige afkørsler blev stoppet, for ikke at blive genoptaget igen.
Løbsledelsen valgte at se bort fra tiderne fra anden runde, og de valgte at det var tiderne fra første runde der skulle gælde til startplaceringerne til pre finalen.

Også under pre finalen regnede det hele tiden, hvilket gjorde det temmelig svært for kørerne at få det rette greb i banen, selv på regndækkene, og Philip måtte hen over de 15 omgange afgive en enkelt placering, således at han sluttede løbet på 9. pladsen generelt, samt på 3. pladsen blandt privat cup kørerne.

Hvis det regnede til pre finalen, så væltede det ned til finale løbet, der var næsten tale om skybrud, og løbsledelsen valgte at køre feltet bag safety car i tre omgange for at kørerne kunne vænne sig lidt til forholdene, samt for at regnen kunne stilne lidt af.

Under finale løbet var der nærmest tale om skybrud.

I den resterende del af løbet kunne Philip tilkæmpe sig en enkelt placering, så han sluttede finalen på 8. pladsen generelt og på 3. pladsen blandt privat cup kørerne.

"Weekendens løb var med den megen regn, den aflyste tidtagning (shoot out) samt indsættelsen af safety car lidt tilfældighedernes spil, det kombineret med at jeg blev idømt en tur gennem strafbanen for at ramme en konkurrent i pre finalen, gør at jeg nok må konstatere at jeg fik det bedst mulige ud af en svær weekend" - udtaler Philip Andersen - "men jeg var dog lidt nervøs lige efter safety car'en blev indsat, for der blev jeg påkørt af en konkurrent, hvilket bøjede en af mine styrestænger, der håbede jeg næste på at løbet blev kørt færdigt bag safety car'en. Jeg er dog meget tilfreds med de opnåede resultater, og speciel med at jeg nu ligger på 6. pladsen i mesterskabet. Det passer flot med min målsætning, og giver mig et godt udgangspunkt til de resterende løb."

Placeringerne indbragte Philip Andersen 15 point til kørernes mesterskab, hvor han nu ligger på 6. pladsen.
I privat cuppen blev det til 34 point, hvilket var rigeligt til at Philip kunne fastholde sin 1. plads.

I team mesterskabet, hvor Phillip kører sammen med René Rasmussen for Team Essex Development, blev det til 15 point, hvilket placerer dem på 5. pladsen.

Der restere endnu 5 ud af årets 9 afdelinger i Danisk Touringcar Championship, og næste gang Philip skal på banen er den 2. og 3. september til Grand Prix Danmark, hvor der køres dobbelt afdeling, med løb både lørdag og søndag.