Danish
Touringcar

15/08/06

- på Ring Djursland
Weekendens Danish Touringcar Championship løb på Ring Djursland, Sparekassen Kronjyllands Sommerløb, blev afviklet under meget skiftende forhold, noget der bød både Pontus Mörth, og resten af Sport A Racing teamet, på meget store udfordringer.

Lørdag:
Lørdagens to frie træninger blev kørt under to vidt forskellige vejrtyper, og dermed også med to vidt forskellige opsætninger på Sport A teamets Volvo S60 racer.

I den første fri træning var vejret tørt og lunt, hvilket betød at alle kørerne i DTC feltet satte hurtige og tætte tider, her placerede Pontus Volvoen på en 14. plads, men hans tid var kun 1,071 sekund fra den hurtigste kører - så tætte var tiderne.

Den anden fri træning blev kørt i regnvejr, og dermed også på en meget glat bane, hvor kørerne havde mere end svært ved at finde det rette greb, her kunne Pontus køre sig til en 16. plads, lidt længere tilbage i feltet end man havde håbet på.

Søndag:
Det våde vejr fortsatte om søndagen, hvor det regnede under shoot out'en, hvilket gjorde banen temmelig lumsk, samt kostede et par afkørsler.
Afkørslerne og den efterfølgende oprydning på banen tog så lang tid at man fra løbsledelsens side valgte at stoppe shoot out'en midt i anden runde, og formere starten efter tiderne fra første runde.
Det betødt at Pontus blev placeret som nummer 21 på start gridden.

Da starten skulle gå på prefinalen regnede det igen, og under disse betingelser var det svært at kæmpe sig op gennem feltet, både på grund af den meget glatte bane og på grund af at udsynet var meget begrænset på grund af spray fra de foran kørende biler.
Alligevel kunne Pontus køre sig et par pladser frem i feltet, så han sluttede på 18 pladsen.

Ligesom starten på finalen skulle gå, begyndte det at styrtregne over Ring Djursland, og løbsledelsen indsatte straks safetycar for lige at holde feltet i ro de tre første omgange, herefter blev løbet givet frit.
Igen kørte Pontus stille og roligt nogle placeringer ind, og da løbet blev flaget af, havde han kørt sig op på 12. pladsen, hvilket indbragte ham 4 point til kørernes mesterskab, hvor han nu indtager 13. pladsen.

Til DTC privat cuppen scorede Pontus henholdsvis 5 og 10 point, og han er her placeret på 5. pladsen.
I team mesterskabet blev det til 4 point, således at Sport A Racing nu ligger på 11. pladsen i det mesterskab.

"Vi prøvede meget forskelligt, men vi fandt ikke det helt rette setup til forholdende denne weekend på Ring Djursland, så vi kunne få overført kræfterne til banen" - udtaler teamchef Kent Bo Steffensen - "så nu ser vi frem til løbene på Jyllands-Ringen og Padborg Park, hvor vi traditionelt har nogle setup der virker bedre."