Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Rally Championship

Sebastien Loeb sejrer

WRC 
15/08/06 

World Rally ChampionshipGrönholm fortsat VM 2’er
Den regerende verdensmester, Sebastién Loeb, tog sin femte sejr i Rallye Deutschland og cementerede søndag eftermiddag sin førerposition i dette års Rally-VM ved at vinde 9. afdeling af årets verdensmesterskab. Den suveræne franskmand tog føringen på rallyets allerførste hastighedsprøve og afgav den aldrig siden.
 

På 2. pladsen i rallyet, som afvikledes i Eifelbjergene med rallycentrum i byen Trier, kom Loebs team-kammerate i Kronos-Citroën teamet, spanieren Daniel Sordo, alt imens rivalen i kampen om VM-titlen, Fords Marcus Grönholm måtte nøjes med 3.pladsen.

Podieplaceringen til Grönholm betød dog, at han kan fastholde sin 2.plads i VM-kampen efter Sebastien Loeb og tilsvarende ligger Ford også på 2.pladsen i kampen om konstruktørernes verdensmesterskab.

Rallyets store overraskelse var finnen Tony Gardemeister. Han blev ved indgangen til 2006 sæson’en vraget af Ford til fordel for landsmanden Mikko Hirvonen. Gardemeister har derfor i år kun deltaget i to VM-rallyes forud for det tyske og formåede endda, løbet igennem at kæmpe om tredjepladsen med Marcus Grönholm.

Finnen sluttede på en flot fjerdeplads i en privat anmeldt Citroën Xsara WRC, blot 14 sekunder efter Grönholm, alt imens Mikko Hirvonen kom i mål som nr. 9.

Næste afdeling af Rally VM finder sted allerede i den kommende weekend i Finland. Rally Finland er tidligere kendt som De tusinde søers Rally og ligesom Loeb var favorit til sejren i Rallye Deutschland, er Grönholm storfavorit i Finland.

Resultat, Rallye Deutschland (9. afd. af Rally-VM), 11.-13. august 2006: 1. Sébastien Loeb/Daniel Elena (FRA/FRA), Citroën Xsara WRC, 3t28m34,1s
2. Daniel Sordo/Marc Marti (SPA/SPA), Citroën Xsara WRC, 3t29m07,9s
3. Marcus Grönholm/Timo Rautiainen (FIN/FIN), Ford Focus RS WRC, 3t30m53,3s

VM-stillingen efter weekendens rally:

Kørere:
1. Sebastien Loeb (FRA), 84 pts.
2. Marcus Grönholm (FIN), 51 pts.
3. Daniel Sordo (SPA), 41 pts.

Konstruktører:
1. Kronos Citroën, 114 pts.
2. Ford, 91 pts.
3. Subaru, 64 pts.

Scandinavian Racing Press
v/ Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • 13/08/06 - Tyskland - WRC
  •  
     

    World Rally Championship nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: