Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Alternativt DTC race på Djursland

Danish
Touringcar
Challenge 

15/08/06 

Løbets titel var Sparekassen Kronjyllands Sommerløb, men det var bestemt ikke sommer og sol, der prægede billedet. Således skabte den megen regn stor dramatik og vanskelige forhold for kørerne.
 

Ring Djursland er bestemt ikke ubekendt for Connection / Nyt Syn Racing, idet banen blev etableret i 1965 af Mikes far, Jens Chr. Legarth, der i den første halvdel af tresserne var en af Danmarks bedste racerkører.

Det er således altid med en speciel fornemmelse i maven, når Mike og resten af teamet gør klar til starten på Ring Djursland, der med det kuperede terræn er en særdeles spændende og udfordrende bane.


Mike er klar til start
(Foto: Nyt Syn / Connection Racing)

Siden det succesfulde løb på Sturup Raceway har Connection / Nyt Syn Racing brugt sommeren på at finjustere BMW'ens utallige indstillingsmuligheder. Teamet har testet 2 gange på Padborg Park, hvor bilen kørte problemfrit med gode omgangstider til følge. Testdagene er brugt til at teste forskellige ting, men først og fremmest er Mike kørt i form efter den lange sommerpause.

Resultatet af lørdagens veloverståede træning blev, at Connection / Nyt Syn Racing fik samlet værdifuld erfaring til søndagens DTC race.

Lørdagen var præget omskifteligt vejr, idet der til tider var tørvejr og til andre tider åben himmel med karakter af skybrud. Træningen blev gennemført i såvel tørvejr som vådt føre, hvilket gav en god mulighed for at teste de forskellige set-up indstillinger.

Træningen forløb således succesfuldt, men det var med stor spænding, at teamet så frem til søndagens løb.

- Hvis det bliver tørvejr tror jeg, at vi går videre i shoot-out, mens det er mere tvivlsomt ved regnvejr, idet baghjulstrækkerne har det hårdt i vådt føre, udtalte Mike Legarth søndag formiddag.


(Foto: Nyt Syn / Connection Racing)

Ved shoot-out kvalifikationen valgte teamet at opsætte racerbilen til regnvejrsdæk, hvilket hurtigt skulle vise at være en korrekt beslutning, idet regnen få minutter efter starten på kvalifikationen begyndte at vælte ned.

Kvalifikationen endte med stor dramatik, idet en fotograf blev kvæstet i en ulykke. Vi glæder os over, at fotografen – alt taget i betragtning – slap heldigt fra episoden. Teamet sluttede kvalifikationen som nr. 17 i det 26 bilers store felt.

Mike skulle således kæmpe sig op gennem feltet i løbet af pre-finalen, for at kunne starte på god placering i finalen. Strategien lykkedes fint, idet pre-finalen bød på flotte overhalinger og fremragende kørsel af Connection / Nyt Syn Racing.


Overhaling af René Rasmussen
(Foto: Nyt Syn / Connection Racing)

Ved dagens finale fik Mike imidlertid behov for Nyt Syn gennem BMW'ens forrude, idet Skybruddet åbnede for himlens haner.

Det kraftige regnvejr resulterede således i, at forruden duggede så meget, at Mike til tider var i tvivl om hvor han egentlig var. Som følge heraf måtte Mike tage utraditionelle udluftningsmetoder i brug, idet han kørte med åben dør ned ad langsiden, hvilket unoegteligt tilføjer en ekstra dimension af udfordringer til et DTC racerløb.

Som altid er teamet klar til forskellige udfordringer, men weekendens mange troenings- og løbspas i regnvejr gjorde alligevel, at vi løb tør for regnvejrsdoek efter pre-finalen. Således måtte vi fortsætte til finalen på de samme dæk, som allerede havde ydet det maksimale i løbet af pre-finalen.


Overhaling af Pontus Mörth i Volvo
(Foto: Nyt Syn / Connection Racing)

Resultatet blev dog også herefter, idet Mike var nødsaget til at lade konkurrenter slippe forbi. Flere ville efterfølgende høre, om teamet have indledt produktion af en type dæk, idet regnvejrs dækkene på det nærmeste havde karakter af almindelige slicks tørvejrsdæk, som følge af det massive brug.

På trods af en uheldig afslutning på weekendens løb, er Connection / Nyt Syn Racing tilfreds med en fornem kørt pre-finale med mange flotte overhalinger.

Vi ser frem til næste løb på Padborg Park, hvor vi i tilfælde af regnvejr vil have indkøbt nogle flere regnvejrsdæk.

Connection / Nyt Syn Racing
www.connectionracing.dk


Læs mere om:
  • 13/08/06 - Ring Djursland - Danish Touringcar Challenge - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her