Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Jan Magnussen generobrede DTC-føring i våd weekend

Danish
Touringcar
Challenge 

13/08/06 

Den unge dansk-tysker Robert Schlünssen var finalens hurtigste mand
Jan Magnussen, England, er tilbage på den sammenlagte førsteplads i kampen om Danish Touringcar Championship.
 

Ved Sparekassen Kronjyllands Sommerløb på en drivvåd Ring Djursland vandt han sin fjerde finalesejr i træk – hvilket er ny rekord – og da rivalen Casper Elgaard, Århus, måtte tage til takke med en andenplads i pre-finalen, skiftede mesterskabets to-points-føring ejermand.

Men faktisk så chancerne ikke store ud for Jan Magnussen i det første af de to løb. Her havde han svært ved at følge top 3-trioen John Nielsen, England, Casper Elgaard, Århus og Henrik Lundgaard, Hedensted, men anderledes forholdt det sig i finalen.

”Bilen kørte lidt bedre, det regnede lidt mere og det passede bedre til mig, men jeg havde også Henrik til at passe på min plads bag mig,” sagde Jan Magnussen efter sejren.

For anden finale i træk var det ellers Martin Jensen, Albertslund, der startede fra pole position, men han tabte tre placeringer i starten og så længe ud til ikke at kunne komme på podiet. Men så avancerede Honda-køreren.

”Vi havde en aftale i teamet om, at jeg ikke skulle satse noget, men skulle igennem og have en masse points,” forklarer Martin Jensen. ”Men så syntes jeg, at de begyndte at køre langsomt, og så ville jeg forbi. Jeg havde en hård og fair kamp med Casper, men der var to omgange for lidt til, at jeg kunne nå Henrik og Jan.”

Men det var faktisk en helt anden kører, der var dagens hurtigste på Ring Djursland. I blot sin anden DTC-afdeling var dansk-tyske Robert Schlünssen, Tyskland, flyvende i finalen. Fra en startposition som nummer seks kørte han på finalens klart bedste tider, og han havde fået kørt sig op på en tredjeplads, da han måtte i pit for at afsone en stop-and-go-straf for at have påkørt John Nielsen , da han skulle inden om BMW-køreren i hårnålen.


Episoden, der kostede Robert Schlünssen (4) en mulig sejr i Sparekassen Kronjyllands Sommerløb. En stop-and-go-straf for påkørslen af John Nielsen (33) satte det unge talent langt tilbage
(Foto: Henning Smed)

”Vi rørte hinanden, og jeg fik min straf,” sagde en meget skuffet Robert Schlünssen efter løbet.

”Vi har sikkert hver vores udlægning af, hvad der skete, men jeg vil ikke fremstå som en aggressiv kører. Jeg havde bare overskuddet, og det tror jeg, at enhver kunne se. Jeg tror faktisk godt, at jeg kunne have vundet i dag. Jeg var et sekund hurtigere pr. omgang, og jeg var til sidst helt oppe bag de to forreste.”

Robert Schlünssens stop-and-go-straf betød, at Martin Pedersen, Køge, endte finalen som bedste Peugeot-kører. Privatkøreren kunne på selve målstregen holde John Nielsen, England, bag sig og slutte på en generel femteplads, men herudover scorede han maximumpoints til DTC Cuppen i både pre-finalen og finalen.

”Det var vidunderligt,” jublede Martin Pedersen efter dobbeltsejren. ”Jeg havde faktisk ikke de vilde passager. Det var mere kampen i sig selv, for man skulle ikke lave nogen fejl, for så ville de andre være der. Det tegner til, at vi skal lægge stærkt ud i sæsonen efter sommerpausen, ligesom vi gjorde sidste år. Nu skal vi til at vinde, og vi skal have pointene. Vi er ikke sat lige så meget bagud, som vi var sidste år, og nu skal mesterskabet ligge hos mig.”

I hvert fald hoppede Martin Pedersen fra ellevte- til ottendepladsen i den samlede stilling, mens han i DTC Cuppen reducerede Philip Andersens, Risskov, forspring fra 32 til 18 points.

Korte fakta
- Shoot out-kvalifikationen søndag middag måtte afbrydes efter et voldsomt uheld, da Jens Edman, Sverige, kørte af banen og næsten nedlagde et autoværn og et fanghegn. Fanghegnet ramte DTCs faste fotograf, Birger Vilén, som er indlagt natten over til observation for hjernerystelse og en dyb flænge i hovedet. Jens Edman slog ryg og nakke og er siden blevet røntgenfotograferet på sygehuset.
- Hans Hartmann, Herning, gjorde comeback i serien som erstatning for Martin Märtin, Monaco, som er stoppet. Uldjyden scorede sit første points i denne sæson.
- Kent Iversen, Lysabild, fik ligeledes et enkelt point med sig hjem, hvilket var hans første nogensinde i DTC-serien.

Morten Alstrup


Se også:
Tider fra Prefinalen
Tider fra Finalen
Stillingen i DTC
Læs mere om:
  • 13/08/06 - Ring Djursland - Danish Touringcar Challenge - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her