Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Morten Karl ikke til start i DM-rally

DM Rally 
13/08/06 

Afbud på grund af arbejde for tysk motorsportsteam
Totalvinderne af anden afdeling af danmarksmesterskabet i rally, Morten Karl og Niels Jørgen Iversen, kommer ikke til start med deres Mitsubishi Lancer Evo 8 i tredje afdeling af DM, som køres på lørdag i området syd for Roskilde.
 

"Jeg har fået tilbudt et midlertidigt job i det tyske firma X-raid, som udvikler og deltager i ørken-rallies med specialbyggede BMW X-5 og X-3 biler, og jeg er allerede begyndt i jobbet," oplyser den tidligere danmarksmester Morten Karl fra Hessen i Tyskland.

X-raid GmbH ledes af Sven Quandt, medlem af Quandt-familien, som ejer en betydende aktiepost i BMW. Quandt er tidligere rallykører og stod fra 2002 til 2004 i spidsen for Mitsubishis indsats i VM i rally.


Et fantastisk tilbud om at arbejde i Tyskland og Afrika for BMWs X-raid Team har fået Morten Karl til at melde afbud til tredje afdeling af DM i rally på lørdag

Morten Karl skal arbejde som tekniker for teamet i Tyskland samt under test i Afrika i seks uger og får ikke mulighed for som ellers planlagt at flyve hjem til Danmark for at deltage i det vigtige DM-løb i rally den 19. august.

"Min sponsorsituation med mine tidligere hovedsponsorer Mitsubishi og Shell er desværre endnu ikke afklaret for resten af i år, og derfor vurderede jeg, at det økonomisk og erfaringsmæssigt ville være klogt at tage imod tilbudet fra Sven Quandt," forklarer Morten Karl, der tilføjer, at hans nuværende hovedsponsor, Strong i Nordjylland, stod klar med flybilletter og hotel i Roskilde, hvis han kunne få lov at flyve hjem til det danske rally.


I går favoritter til at vinde DM i rally, i dag et afbud. Morten Karl og Niels Jørgen Iversen kommer ikke til start i tredje afdeling af DM i rally i deres Mitsubishi Lancer Evo 8

"Desværre er arbejdssituationen hos X-raid i Tyskland så presset, at det var umuligt for mig at opnå den nødvendige frihed til deltagelse i DM 3 i den kommende weekend, men jeg satser nu på at være hjemme til fjerde afdeling af DM i september," slutter Morten Karl.

Han vil nu forsøge at lande en samlet sponsorpakke for 2007, og lykkes det, vil han være favorit til at vinde DM i rally næste år. Men mesterskabschancerne for 2006 er mistet nu.


Læs mere om:
  • Morten Karl
  • Niels Jørgen Iversen
  • Protech Sport Danmark
  •