Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford 1800

Nicki Thiim øgede sit DM-forspring i regnvejrsløb

F1800 
13/08/06 

Sønderjyden blev presset løbet igennem af hattrickvinderen Kim Humborstad
Silende regn er ikke de nemmeste betingelser at køre race under, og da slet ikke, hvis man er på et tidligt stadium af sin racerkarriere.
 

Men denne udfordring viste sig ikke at være et problem for deltagerne i dansk bilsports talentudviklingsklasse, Formel Ford, da det første af weekendens to DM-løb blev kørt lørdag eftermiddag på Ring Djursland.

Alle 15 deltagere formåede at holde deres spinkle racervogne på ret kurs på den våde asfalt, og det var kun mekaniske problemer, som betød, at tre måtte trække sig ud inden det ternede flag. Men indtil da blev der kæmpet om placeringerne.

I front var løbet en kamp mellem den mesterskabsførende Nicki Thiim, Sønderborg, og Kim Humborstad, Norge, der havde vundet de tre seneste DM-tællende løb. Sønderjyden havde i sin førerposition fordel af klart udsyn, men alligevel slap Kim Humborstad ham ikke af syne. Afstanden mellem de to skiftede hele tiden, og selv om nordmanden satte et angreb ind til sidst, så måtte han se sig henvist til andenpladsen i mål.


Selv om Kim Humborstad til sidst lagde pres på ham, så lykkedes det Nicki Thiim at krydse målstregen først i det regnfulde Formel Ford-løb
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Længe så det ud til, at Ronni Jensen, Næstved, ville tage den sidste podieplads, da den tidligere rallycrosskører netop har god erfaring i at køre på fedtet underlag. Men desværre raslede en bolt løs i hjulophænget, så et hjul begyndte at blokere, og derfor måtte sydsjællænderen stille og roligt lade sig falde tilbage gennem rækkerne. På de allersidste metre blev han passeret af Anders Ole Egebart, Beder, og Ronnie Bodekær, Stege, så han måtte tage sig til takke med en skuffende ottendeplads.

Lørdagens Formel Ford-løb ved Sparekassen Kronjyllands Sommerløb bød på både et comeback og en debut.

Comebacket stod Søren Zylauv, Holsted, for. For to-og-en-halv måned siden kørte sønderjyden galt og brækkede ryggen ved et løb på netop Ring Djursland, men uheldet påvirkede ham ikke det mindste. Slutfacit blev en niendeplads og dermed sluttede han to pladser foran Christian Markussen, Ishøj, der er weekendens nye kører i Formel Ford. Den dobbelte Danmarksmester i karting i Formel A og InterContinental A har overtaget vinderbilen fra sidste års Danmarksmester i Formel Ford og planlægger at køre den resterende del af sæsonen.

Morten Alstrup


Se også:
Tider fra første heat
Læs mere om:
  • 13/08/06 - Ring Djursland - F1800
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her