Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Kortene blandet i regnen på Ring Djursland

Danish
Touringcar
Challenge 

12/08/06 

DTC-træningen blev præget af kraftig regn og en glat bane
Det var ikke den varmeste hilsen, vejrguderne gav Danmarks bedste racerkørere under eftermiddagens officielle træning ved Sparekassen Kronjyllands Sommerløb.
 

Optakten til anden halvdel af årets sæson i Danish Touringcar Championship blev lørdag skudt i gang på Ring Djursland, hvor kraftig regn blandede kortene på en ny måde med flere overraskelser og skuffelser.

En af overraskelserne leverede Jan Magnussen, England. Med 45 kg succesballast i bilen burde han være langsommere end de fleste, men netop ekstra vægt i bilen er faktisk medvirkende til bedre vejrgreb, og derfor kunne den tidligere mester blive noteret for den bedste tid i træningen. Men ingen regel uden undtagelser. Den mesterskabsførende Casper Elgaard, Århus, har denne gang 55 kg succesballast i bilen, og han blev blot noteret for trettendebedste tid, mens Michael Outzen, Ringe, satte næsthurtigste tid i en bil uden succesballast.

Alligevel viste den officielle træning, at det fortsat er tæt i Danish Touringcar Championship, regnvejr eller ej. Ikke bare i top ti, men hele vejen ned gennem teltet.

De 14 hurtigste biler var således alle indenfor et sekund. De 20 hurtigste indenfor to sekunder, og det var faktisk kun Jason Watt, Herlev, der på 25. og sidstepladsen var hægtet af de øvrige kørere med en afstand på et sekund til Tom Pedersen, Christiansfeld. Men det var ikke hele historien.


Jason Watt var uheldig i den våde, officielle træning. På sin anden flyvende omgang akvaplanede han af banen
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Peugeot-køreren fra Autoforum Racing Team Silkeborg var nemlig så uheldig, at han allerede på sin anden omgang akvaplanede af banen og ramte et autoværn, så han ikke kunne fortsætte. Bilen fik ødelagt fronten, men vil være klar til søndagens shoot out, som klokken 12.00 skal bestemme startopstillingen til pre-finalen.

Morten Alstrup


Se også:
Tider fra 1. træning
Tider fra 2. træning
Læs mere om:
  • 13/08/06 - Ring Djursland - Danish Touringcar Challenge - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her