Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Årets overraskelse vil slå til på Ring Djursland

Advan Cup 
11/08/06 
Yokohama

Tim Søndergaard har sin debutsejr til gode
– alligevel er han med i topkampen

Der skal som regel mange års erfaring til for at blande sig i topstriden i et af de danske bilsportsmesterskaber, men Tim Søndergaard, Frederikssund, har vist sig som undtagelsen, der bekræfter reglen.
 

I hvert fald i Advan Cuppen – klassen for de serienære standardvogne op til 2.000 cm3 – for her indtager han en sammenlagt tredjeplads i mesterskabet. Selv om han blot er i gang med sin anden sæson i motorsporten overhovedet!

”Ud fra den erfaring, jeg har, så er jeg selv meget overrasket,” siger den nordsjællandske Peugeot-kører. ”Da jeg startede sæsonen var mit mål at komme i top fem. Nu ligger jeg på tredjepladsen, og det havde jeg ikke regnet med.”


Endnu mangler Tim Søndergaard at vinde sit første løb, men i blot sin anden sæson indtager han tredjepladsen i Advan Cuppen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Udover sit meget beskedne generalieblad er det også kendetegnende for Tim Søndergaard, at han er nået en alder, hvor andre kørere overvejer at holde op med sporten. Alligevel ligger han ganske tæt på Casper Lind Poulsen, Vemmelev, på andenpladsen, mens han har mere at indhente, hvis han skal nå den mesterskabsførende Kim Lund, Silkeborg. Til sammen har de to rivaler på den ene eller anden måde dyrket motorsport i lige så mange år, som Tim Søndergaard har levet. Alligevel tror han godt, at han rokke ved de to køreres position ved Sparekassen Kronjyllands Sommerløb i weekenden.

”På Ring Djursland kørte jeg faktisk fra dem begge to sidste gang,” siger årets overraskelse i Advan Cuppen. ”Jeg kørte reelt fra Casper, og jeg var også foran Kim, da jeg oversatsede. Jeg synes, at Casper har vist svaghedstegn på det seneste, og jeg tror godt, at jeg kan tage ham i mesterskabet. Det er lidt anderledes med Kim Lund, for han skal nok ud for uheld, hvis jeg tage førstepladsen i mesterskabet.”

Indtil videre er sæsonen forløbet perfekt for Tim Søndergaard, der har scoret points i samtlige otte løb.

”Det er et sammensurium af mange ting, som gør, at jeg ligger placeret, hvor jeg ligger,” vurderer han. ”Men det er teamet og Frankie Jørgensen som mekaniker, der har gjort forskellen. Min opbakning fra familien er også 100 %, og så har øget sponsorhjælp betydet, at vi har kunnet skifte de ting, der skal skiftes.”

Sammen med sin kollega fra Team Schantz, Flemming Schantz, Varde, må Tim Søndergaard derfor udgøre den største trussel for Kim Lund og Casper Lind Poulsen, der overordnet har styret klassen. To af de kørere, som ellers tidligere i år har slået frontkørerne, må nemlig helt ufrivilligt sidde over denne gang!

Michael Pedersen, Vordingborg, går således rundt med den ene hånd i gips, efter at han fik en tagplade ned over den og rev en sene over, mens akutte sponsorproblemer gør, at vinderen af det seneste løb i Advan Cuppen, Christian Pedersen, Solrød Strand, må nøjes med at følge søndagens to løb hjemme foran fjernsynet.

Fonden Ring Djursland Motorsport

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Ring Djursland
 • 13/08/06 - Ring Djursland - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her